Politiek

« Vorige - Volgende »

Aanpak vuurwerkoverlast blijft vrijwel zoals het is

11 september 2018 - 17:18  •  reacties

Aanpak vuurwerkoverlast blijft vrijwel zoals het is

Alphen aan den Rijn - Dit betekent dat Alphen aan den Rijn het vuurwerk niet gaat verbieden, maar dat wordt ingezet op een landelijk verbod samen met de andere gemeenten. Het betekent ook dat de regels zoals ze nu zijn gewoon zo blijven. Er is geen aanleiding om een vuurwerkvrije zone in te stellen. Er wordt wel gekeken of er een risico-inventarisatie, zoals bij evenementen, moet worden ingevoerd.

Er zijn ook een paar punten waarop extra zal worden ingezet. Zo komt er een inventarisatie van de pieklocaties per wijk. Indien daar aanleiding toe is, zal op deze locaties meer worden gecontroleerd. Politie, boa’s, wijkagenten en jongerenwerkers worden als preventieve maatregel meer zichtbaar ingezet.

De gemeente zal meer communicatiemiddelen richting inwoners inzetten om te komen tot een veilig en feestelijke jaarwisseling voor iedereen. Net als de afgelopen jaren wordt medewerking verleend aan oudejaarsfeesten zoals in de Rijnstreekhal.

Raadsvoorstel
Burgemeester en wethouders zijn dus van plan om het gevoerde beleid over de afgelopen jaren voort te zetten voor de jaren 2019-2022 inclusief een aantal kleine aanscherpingen en sturen hiervoor een raadsvoorstel naar de gemeenteraad.

Fotograaf: Alphens.nl EV