Politiek

« Vorige - Volgende »

Gemeente Alphen benieuwd naar mening van inwoners

3 oktober 2018 - 17:22  •  reacties

Gemeente Alphen benieuwd naar mening van inwoners

Alphen aan den Rijn - Wethouder financiën Kees van Velzen trekt zich de kritiek op de leesbaarheid van de begroting aan. "Inderdaad, de begroting kan veel eenvoudiger. Een kwestie van 'less is more'. Het risico is dan wel dat de gemeenteraad gaat vragen 'waar staat dit' en 'waar staat dat'. Maar, ik heb een mooi voorbeeld van een andere gemeente. Dus het kan wel", aldus Van Velzen.

Een ander punt dat de wethouder interessant vindt, is de optie om meer menselijke inzet in de begroting zichtbaar te maken. De suggestie om het menselijk kapitaal op te nemen is van ondernemer Machiel van der Schoot. "Ik zou wel inzichtelijk willen zien wat vrijwilligers, sportverenigingen en zo opleveren. En dat dan uitgedrukt in geld."

Uit veel vragen en opmerkingen blijkt dat inwoners, organisaties en ondernemers aanzienlijk meer zelf willen doen,  maar dan wel met een budget. "Er wonen 110.000 mensen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Er zal veel meer geld naar de buurten, wijken en dorpen gaan om het zelf te doen", beloofde Van Velzen. "Wij als gemeente moeten loslaten."

Ook burgemeester Liesbeth Spies had in haar openingswoord al gezegd dat inwoners meer moeten worden gehoord. "We moeten het samen doen. De inwoners moeten opdrachtgevers worden voor de gemeenteraad, dat betekent wel dat we zo af en toe gaan experimenteren."

Fotograaf: Alphens EV