Politiek

« Vorige - Volgende »

Aanstelling van Erik Braun aanleiding tot vragen

11 december 2018 - 10:02  •  reacties

Aanstelling van Erik Braun aanleiding tot vragen

Alphen aan den Rijn - Dr. Erik Braun is expert op het gebied van citymarketing. Dit specialisme maakt hem tot de ideale persoon om EDBA vooruit te helpen. Hij heeft eerder de gemeente Alphen aan den Rijn geadviseerd over het Plan van Aanpak Citymarketing. Als voorzitter van EDBA volgt Braun wethouder Gerard van As op die wel bestuurslid blijft.

De vragen van raadslid Verschuur gaan vooral over nut en noodzaak van deze aanstelling. Wethouder Van As heeft in een eerder stadium al uitgelegd dat het vooral om professionalisering gaat. Het is de bedoeling dat EDBA de Alphense economie vooruit helpt. Een van de middelen is het imago van de gemeente verbeteren, een ander middel is zorgen voor innovatie om een vooraanstaande plaats op verschillende, vooral technische, gebieden te behouden en te verkrijgen.

De gemeenteraad wordt op de hoogte gehouden via het jaarverslag van EDBA. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat EDBA als onafhankelijke stichting opereert. Dat wordt met een onafhankelijke deskundige voorzitter beter gewaarborgd.

EDBA is de uitvoerende organisatie voor de cofinancieringsregeling voor innovatieve projecten LEF en de voor de aanpak van citymarketing. Bij EDBA zijn onder meer gemeente Alphen aan den Rijn, ondernemersvereniging VOA, Greenport Boskoop en het Platform Recreatie en Toerisme aangesloten.

Fotograaf: Alphens EV