Politiek

« Vorige - Volgende »

Onderzoek naar locatie klimpark Zegerslootgebied

15 december 2018 - 13:19  •  reacties

Onderzoek naar locatie klimpark Zegerslootgebied

Alphen aan den Rijn - Wat er uit een haalbaarheidsonderzoek naar de beste locatie voor een klimpark in het Zegerslootgebied komt, is onbekend. “Wij hebben geen uitkomsten van een onderzoek ontvangen”, meldt Van Velzen in antwoord op vragen van de fractie van de VVD in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. “We kijken naar dit soort initiatieven met de nieuwe omgevingswet in de hand. Daarin is een voorwaarde dat het voortraject goed wordt doorlopen. De initiatiefnemer moet met de omgeving overleggen en de haalbaarheid moet worden onderzocht.”

Omwonenden aan de Helmhof en de Grashof willen graag betrokken worden bij het maken van de plannen voor een klimpark, maar zij zijn enkel uitgenodigd voor één informatieavond door de eigenaren van Bij Hen en De Schaapskooi. Daar bleek dat het klimpark voor geluidsoverlast en verregaande inkijk in de achtertuinen zou leiden, omdat het langs deze achtertuinen is gepland en omdat het om een hoog klimpark gaat.
Vooralsnog ligt er een aanvraag voor een bouwvergunning van de initiatiefnemers op het bureau van wethouder Van Velzen, maar zonder de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek gebeurt er helemaal niets.

Fotograaf: Josh Walet