Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Asociale bestuurders

1 maart 2012 - 10:10  •  Ronald Pleij  •  reacties

Asociale bestuurders

Alphen aan den Rijn -

Als u niet tegen een vloekende en tierende Pleij kunt, zou ik als ik u was nu maar afhaken en gezellig de Margriet of Donald Duck gaan lezen. Jezus, wat ben ik weer boos! Laat ik een aantal van die bestuurders maar eens recht voor zijn raap ‘asociale, totaal wereldvreemde nitwits’ noemen.

Hoe haal je het in je bolle kop als je een salaris hebt van bijna 200.000 per jaar, je klust er nog wat bij met een aantal bijbaantjes en trekt daar ook nog eens 105.000 euro van binnen, om per jaar het fruit wat je graag op je kamer hebt staan te declareren bij je baas? Het gaat om zijne weledelgestrenge Commissaris der Koningin mevrouw Karla Peijs van de provincie Zeeland. Die gaat met dat bizar hoge salaris van ruim 300.000 euro per jaar, dus bonnetjes inleveren om het fruit op haar kamer teruggestort te krijgen. Ik neem godgloeiende ook elke dag mijn appeltje en banaantje mee naar mijn werk, EN DIE BETAAL IK GEWOON ZELF! En dan 700 euro!

Wat verdient de ook voor het Rijk werkende vuinisman per jaar? Juist ja, rond de 24.000 euro. Dus Karlaatje verdient ±12,5 keer zoveel en gaat als een klein kind een bonnetje inleveren om haar kumquats, durian en physalis terugbetaald te krijgen. Ja,want die vreet echt geen peertje en mandarijntje hoor!

En dan die asociale grootgraaier hier in Zuid Holland, de heer Jan Franssen. Verdient  180.000 euro, en beunt er met 12 betaalde bijbaantjes ook nog eens 150.000 bij. Komt dus op ca. 330.000 euro per jaar!! (13,7 keer die vuilnisman!!) Heb je überhaupt met zoveel bijbanen nog wel tijd om je gewone baan goed uit te voeren? Wat mij betreft wordt zijn termijn dus niet verlengd.

Dan heb ik meer waardering voor Clemens Cornielje van Gelderland en Wim van den Donk van Brabant die afzien van elke vergoeding van hun bijbanen.

Nog wat cijfertjes en feitjes van declaraties door goed verdienende ambtenaren/bestuurders?

Middelburg: smoking gehuurd 60 euro
Schiedam: 10 gevulde koeken 18,50
College Zwolle liet zich schminken 68 euro
Wethouder Zwolle ging naar Lowlandsfestival 292 euro
4 x lidmaatschap business club FC Zwolle 7800 euro
Assen lidmaatschap Golfclub 2597 euro.

Dan verdien je dus astronomische bedragen en dan ga je voor dit soort zaken nog bonnetjes declareren. Bij de beesten af, asociaal, totaal niet wetend wat er in deze wereld gebeurt, alleen maar meermeermeer willen hebben. Kortom, wanneer gaan deze hufters eens nadenken? Hoe zullen ze het trouwens hier in Alphen doen?!

En oja ik zal positief eindigen: alle hardlopers die meedoen aanstaande zondag met wat voor afstand dan ook: veel succes èn plezier met de 20 van Alphen!

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij