Politiek

« Vorige - Volgende »

Archeon moet aan de slag met de bouwplannen

1 februari 2019 - 13:29  •  reacties

Archeon moet aan de slag met de bouwplannen

Alphen aan den Rijn - Opgeschrikt door berichten in verschillende media over de uitbreidingsplannen van Museumpark Archeon wil René Driesen van GroenLinks weten of het klopt dat in het nieuwe bestemmingsplan Alphen-Stad het Masterplan Archeon niet is meegenomen. Wethouder Kees van Velzen beaamt dat dit het geval is. GroenLinks wil vervolgens ook graag weten hoe deze ongewenste situatie wordt opgelost en wat de stand van zaken is.

"Als gemeenteraad hebben we 1,7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een nieuwe weg, een nieuwe parkeerplaats, een nieuw entreegebouw en de komst van het Nationaal Romeinse Scheepvaart Museum. Ook hebben we het Masterplan Archeon vastgesteld", legt Driesen uit. "Dan vind ik het vreemd dat dit niet in het nieuwe bestemmingsplan zit."

Postzegelbestemmingsplan
De wethouder legt uit dat de gemeente niet langer kon wachten op het indienen van de definitieve plannen voor de uitbreiding van Archeon. Dus is het nieuwe bestemmingsplan Alphen-Stad gemaakt zonder het Masterplan Archeon hierin op te nemen. "Zodra we alle stukken van Archeon hebben, gaan we als gemeente aan de slag met een postzegelbestemmingsplan voor Archeon", legt Van Velzen uit. "Dan krijgt Museumpark Archeon precies wat het nodig heeft."

Het bestemmingsplan Alphen-Stad voorziet niet in de bouwhoogte van het nieuwe entreegebouw en het scheepvaartmuseum, maar ook niet in de benodigde vierkante meters voor onder meer horeca en andere interne gebouwen.

Fotograaf: Alphens EV