Politiek

« Vorige - Volgende »

Raad wil beter openbaar vervoer in hele gemeente

1 februari 2019 - 18:19  •  reacties

Raad wil beter openbaar vervoer in hele gemeente

Alphen aan den Rijn - De nieuwe aanbesteding in 2022 voor het openbaar vervoer vergt veel voorbereidingstijd en dus is nu het moment om te onderzoeken wat in de gemeente Alphen aan den Rijn gewenst is. "Vooral als een aantal gemeenten dezelfde problematiek aankaart, is er een goede kans dat we ook iets voor elkaar krijgen. Dat wil ik onderzoeken", meldt wethouder Van Velzen. Hij probeert om hiervoor subsidie van de provincie Zuid-Holland kan krijgen. Ondertussen komt hij binnenkort met een memo naar de gemeenteraad om een goed gesprek over het hele openbaar vervoer te hebben.

Nieuw Elan, GroenLinks, D66 en CDA dienden een motie in met een verzoek om een nachtnet tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 januari. "We willen graag een nachtnet in Holland Rijnland en naar regiogemeenten", zei Evon Zevenbergen (Nieuw Elan). "Dat willen we samen met andere gemeenten in regio Holland Rijnland als standpunt naar voren brengen tijdens de voorbereiding voor de nieuwe aanbesteding."
Michel du Chatinier (CU) voegde hieraan toe ook graag overdag beter openbaar vervoer te willen, vooral van, naar en tussen de kernen. Ank de Groot (RGL) wil ook betere verbindingen in Kerk en Zanen. Vandaar het aanbod van wethouder Van Velzen om met een memo te komen als praatstuk.

Fotograaf: Alphens EV