Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Speech G.H. Baudet

5 maart 2012 - 23:07  •  Gilbert Baudet  •  reacties

Speech G.H. Baudet

Alphen aan den Rijn -

Wij zijn een grote afdeling geworden. Met een gerede kans op groei en uitbouw. Een voorlopig aantal van 200 leden ligt in het vooruitzicht. De voormalige afdeling Alphen aan den Rijn e.o., dus met K&B, passeerde onlangs de magische grens van 100 leden.

Wat willen wij met deze fusie bereiken? Heel in het kort gezegd, willen wij sterker worden, gehoord worden, omdat wij ervan overtuigd zijn dat wij iets te melden hebben, waar onze regio, onze provincie, ons land en daarbuiten, ons Europa beter van wordt. Ik beperk mij tot de afdeling en de plaatselijke gemeenteraadsfracties. Wat willen wij bereiken met de deze grensoverstijgende aanpak die door onze fusie een feit is geworden? Door meer armslag het eigen D66 geluid overal laten horen.

Niet zomaar meelopen met gemakzuchtige populistische toonzettingen die treurig zingen – en nog vals ook – over een Nederland van eergisteren, maar enthousiast, creatief en origineel nieuwe ideeën lanceren die ons gretig doen uitkijken naar de dag van morgen! Dat leidde dit jaar tot dusver in Alphen tot de primeur van het maken van een tegenbegroting door D66, waarvan niet minder dan 12 amendementen door de raad werden aangenomen. In Rijnwoude zetelt onze grootste raadsfractie met een paars college en eindelijk deskundige wethouders. In Boskoop voert D66 een overlevingsstrijd in de boomkwekerij.In Nieuwkoop wordt met verve oppositie gevoerd tegen de vergroting van het kassengebied Men zal van ons zien! Men zal van ons horen!

Daarom, nieuwe afdeling, van harte gefeliciteerd. met 800(?) ha en oneigenlijke woningbouw. In Kaag en Braassem gaat D66 straks een rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen! Naar buiten toe zien wij de volgende voordelen. Door een volwaardige gesprekspartner bij de provincie te worden hopen we invloed te krijgen, dan wel te vergroten. Daarbij valt te denken aan de besluitvorming voor de verbinding met Schiphol, inclusief een volwaardige Maximabrug, mede t.b.v. de werkgelegenheidsdoelstellingen. Maar ook aan hulp bij het vitaliseren van de dorpskernen en het afmaken van het 1200 ha grote Bentwoud.

D66 Groene Hart wil zijn naam eer aandoen door hart te tonen voor de vraagstukken die samenhangen met ons milieu. D66 Groene Hart wil zich breed laten zien in de samenleving van onze woongebieden. Zondag 5 maart al, om te beginnen. D66 zal prominent aanwezig zijn bij de Twintig van Alphen. Met lopers en met flyers. D66 Groene Hart zal voortaan voor iedereen herkenbaar zijn aan zijn nieuwe afdelingslogo. Het is mij een eer dat ik die nu in uw midden mag onthullen.

D66 MET HET GROENE HART!!!!

Fotograaf: Josh Walet
Tags: d66, baudet
D66.'
D66

Politieke partij