Politiek

« Vorige - Volgende »

Nieuw voorstel subsidie zwembaden duurt nog even

13 maart 2019 - 14:59  •  reacties

Nieuw voorstel subsidie zwembaden duurt nog even

Alphen aan den Rijn - Na de onrustige raadscommissievergadering van donderdag 7 maart is nu de vraag: wat gaat wethouder Schotanus doen? Zijn voorstel om 287.000 euro over 2018 bij te dragen en de subsidie te bevriezen op het niveau 2018 plus een onderzoek naar de toekomst, kreeg de handen niet op elkaar. De voltallige oppositie wil eerst antwoorden voordat er een raadsvoorstel met een, nieuwe, subsidieregeling naar de gemeenteraad kan.

"De politieke partijen hebben veel vragen. We gaan nu eerst zorgen dat er antwoorden komen", aldus Schotanus. "We moeten nu wel even kijken hoe groot de acute nood bij de zwembaden is. Ik wil in geen geval de sleutel terugkrijgen."
Volgens Remco Pielstroom, directeur van De Thermen 2 de exploitant van de Alphense zwembaden, is een subsidiebedrag van 1,5 miljoen euro niet realistisch. Dan wordt het heel moeilijk om de huur aan de gemeente te betalen.
Schotanus begrijpt dat er onrust is ontstaan onder het personeel van De Hoorn en AquaRijn en onder de bezoekers. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We gaan dit hoe dan ook oplossen."

Fotograaf: Alphens EV