Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Drukkere avond/nachtdienst bij tweede telactie SP

27 maart 2019 - 13:23  •  reacties

Drukkere avond/nachtdienst bij tweede telactie SP

Alphen aan den Rijn - Bij deze telling worden het aantal patiënten die de HAP, buiten de reguliere openingsuren van de huisartsen, bezoeken geteld. De tweede telling vond plaats op vrijdag 22 maart 17:00 t/m zaterdag 23 maart 07:00 uur.

Door de HAP, verzekeraars en gemeenten wordt een wir-war van aantallen bezoekers gemeld. Zo meldde de gemeente dat er gemiddeld 2 tot 3 patiënten gebruik maken van de HAP tijdens de weekenden. Door deze lage bezoekersaantallen zou het verantwoord zijn om de HAP tijdens deze uren te sluiten dan wel alleen door een huisarts te laten bemensen die bij uiterste nood naar de patiënten toe zou kunnen gaan.

Om duidelijkheid te brengen in de aantallen zijn leden van de SP begonnen met telactie's, waarvan de eerste telling in februari plaatsvond. Met de tellingen brengt de SP samen met stichting 'Open die HAP' de bezoekersaantallen in kaart. 

Afgelopen weekend bezocht 43 patiënten de huisarts, 45 klanten de dag/nacht apotheek, 3 maal een uitruk van de huisarts voor een bezoek van een patiënt aan huis en 1 ambulancerit. Één persoon kwam na 23.00 uur voor niets aan bij de apotheek, hij ging er vanuit dat de dag/ nacht apotheek ook 's nachts open was. 

De SP Alphen aan den Rijn vraagt de gemeente en de zorgverzekeraars op om met duidelijkheid te komen over een mogelijk (gedeeltelijke) sluiting van de HAP. Wat de SP betreft is zorg namelijk een recht van de Alphenaren, geen markt.

Fotograaf: Alphens EV
SP Alphen aan den Rijn.'
SP Alphen aan den Rijn

Politieke partij