Politiek

« Vorige - Volgende »

Stichting MAX mag antikraak aan Olympiaweg blijven

27 maart 2019 - 17:56  •  reacties

Stichting MAX mag antikraak aan Olympiaweg blijven

Alphen aan den Rijn - Stichting MAX en Het Bunkertje overwegen om samen een beheersstichting te vormen. Dit hangt echter af van de locatie en activiteiten. MAX organiseert momenteel activiteiten aan de Olympiaweg in het voormalige pand van jongerencentrum Madonna en in The Cube in Boskoop. Het Bunkertje, soos voor mensen met een beperking, organiseert in de Alphense locatie activiteiten voor haar eigen doelgroep.

Er wordt al jaren heen en weer gepraat tussen Stichting MAX en de gemeente. De gemeente wil op de locatie van MAX een grootschalig pand neerzetten. Er was ooit sprake van een sportcomplex en daarna van nieuwbouw voor het Ashram College. Het Ashram heeft echter te weinig middelen en de bouwkosten zijn zwaar gestegen. In de wandelgangen wordt nu gesproken over een nieuwe sporthal aan de Olympiaweg.
Ondanks het huurcontract voor een tienjarig verblijf aan de Olympiaweg is begin van dit jaar de huur voor MAX, de hoofdhuurder, opgezegd. Dat leidde tot het verkassen van een aantal onderhuurders, onder meer de Alphense Dansschool die naar AquaRijn vertrok.

Antikraak
Nu kan MAX de huurpenningen niet langer opbrengen. Dit in combinatie met het uitstel of afstel van de geplande nieuwbouw leidde tot veel overleg tussen gemeente en MAX. Vorige week is een principeakkoord gesloten tussen de gemeente en MAX over antikraak. Over de voorwaarden wordt nog onderhandeld.

Fotograaf: PR MAX