Politiek

« Vorige - Volgende »

Petitie MAX ondersteunt zoeken naar oplossing

29 maart 2019 - 11:37  •  reacties

Petitie MAX ondersteunt zoeken naar oplossing

Alphen aan den Rijn - De petitie met het verzoek om Stichting MAX voldoende financiën te geven en een nieuw onderkomen werd aan het begin van de gemeenteraadsvergadering in het Alphense gemeentehuis aangeboden. Zohlandt had op persoonlijke titel de handtekeningen verzameld.Het aanbieden werd voorafgegaan door een optreden van de band Venhill 'voor de deur' op het Stadhuisplein. Hier waren tientallen sympathisanten bij. Ook een aantal raadsleden en wethouders nam een kijkje.

Woensdag 27 maart werd bekend dat MAX inmiddels goede gesprekken voert met wethouder Han de Jager. In het laatste gesprek is afgesproken dat MAX voorlopig antikraak in het huidige pand aan de Olympiaweg mag blijven.
Een door de SP geïnitieerde motie werd door fractievoorzitter Harre van der Nat besproken, maar op verzoek van Sander de Nie, de voorman van MAX, aangehouden. "Als de mensen van MAX zeggen dat ze met de wethouder aan de slag gaan met de toezegging van de wethouder, gaan wij daar niet tegenin. We houden deze motie wel achter de hand voor als de besprekingen niet goed aflopen."

Fotograaf: Alphens / Arne Maletzky