Politiek

« Vorige - Volgende »

Oversteekplaats voor otter moet even wachten

11 mei 2019 - 12:33  •  reacties

Oversteekplaats voor otter moet even wachten

Alphen aan den Rijn - Een aantal partijen heeft een tijdje geleden gevraagd om haast te maken met een oversteekplaats voor otters op de Ziendeweg in de gemeente Alphen aan den Rijn. Wethouder Leo Maat heeft dan ook alles op alles gezet om met een voorstel te komen. Dat bleek ook nodig, want er zijn inmiddels twee otters doodgereden op de Ziendeweg.

Uit het voorstel blijkt dat er een investeringskrediet nodig is van 195.000 euro. In totaal kosten de voorgestelde maatregelen over een periode van dertig jaar ruim 270.000 euro (afschrijving en rente) en daarnaast jaarlijks ruim 2.000 euro (onderhoud). Het gaat om de aanleg van een ottertunnel bij een waterkering en twee keer om snelheidsremmers voor autoverkeer op de Ziendeweg.

De bespreking van het voorstel stond donderdag 9 mei op het programma van de raadscommissie. Het liep echter tegen 23.00 uur voordat dit agendapunt aan de beurt was. Vandaar dat commissievoorzitter Monique de Vos wilde weten of de politieke partijen er een snelle en vooral korte bespreking van wilden maken of dat zij meer tijd nodig dachten te hebben. De meningen waren verdeeld. De Vos besloot daarom dat de otteroversteekplaats op een ander moment opnieuw op de agenda moest verschijnen.

Fotograaf: Pixabay