Politiek

« Vorige - Volgende »

Hoe zit het met Europese subsidies voor Alphen

23 mei 2019 - 19:23  •  reacties

Hoe zit het met Europese subsidies voor Alphen

Alphen aan den Rijn - Wethouder Leo Maat maakt op verzoek van de raad een overzicht welke subsidies de gemeente van de Europese Unie ontvangt. Ook zal de wethouder aangeven hoeveel en hoe vaak dit soort subsidies worden aangevraagd.Aanleiding voor de vraag om zo’n overzicht vanuit de politieke partijen is een onderzoek van de NOS naar de verdeling van EU-subsidies bij alle gemeenten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Alphen aan den Rijn relatief weinig EU-subsidie ontvangt.

Maat gaf als kanttekening direct mee, dat er appelen met peren zijn vergeleken in het NOS-onderzoek: "Het gaat in dat onderzoek om projectsubsidies. Die worden over het algemeen verstrekt aan universiteiten en hele grote organisaties. Als je geen universiteit of hogeschool hebt in je gemeente, is er meteen een vertekend beeld."
Daarnaast meldde de wethouder dat de gemeente per 1 juni een subsidioloog in dienst heeft die gaat proberen meer subsidies voor duurzaamheidsprojecten binnen te halen voor Alphen aan den Rijn. "Het is geen probleem om die opdracht te verruimen naar andere beleidsterreinen." Maat meldde ook dat dit wel een zaak van lange adem is.

Fotograaf: Alphens EV