Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Alphen En en Beter Alphen fuseren

16 juni 2012 - 13:36  •  Henk van der Zanden  •  reacties

Alphen En en Beter Alphen fuseren

Alphen aan den Rijn -

De burger centraal
Beide partijen hebben de burger hoog in het vaandel staan en hebben de laatste jaren gemerkt dat de verhoudingen in de Alphense gemeenteraad op slot zitten. Er wordt door de coalitiepartijen niet naar de burger geluisterd. Mede door de versplintering van het aantal partijen is een sterke vuist maken niet mogelijk. Door samen te gaan verwachten wij een sterker blok te kunnen vormen. Recht voor zijn raap en sociaal rechtvaardig, zoals men van Ank de Groot en Wil Verschuur gewend is.

Alom wordt onderkend dat de Alphense coalitiepartijen het contact met de burger zijn kwijt geraakt. Ondanks grote financiële problemen, die men zelf niet kan oplossen, houdt men vast aan stokpaardjes die de burger niet wil en die (te) veel geld kosten. Omdat men deze stokpaardjes kost wat kost wil handhaven wordt overal het kind met het badwater weggegooid. Culturele instellingen die niet willen verhuizen worden gedwongen en zelfs voorbeeldinstellingen als Parkexpressie worden indirect de nek omgedraaid.

Alphen 1 en Beter Alphen zaten veelal al op dezelfde golflengte en willen en kunnen de kop niet in het zand steken. Alphen verdient beter dan de huidige plannen. Maar om dat voor elkaar te krijgen heeft het geen zin om als kleine partij voort te bestaan. Daarvoor moet je groter groeien. Samen ben je sterker.

Een nieuwe fusiegemeente
Alphen 1 en Beter Alphen hebben nog geen nieuwe naam. Er zal samengewerkt moeten gaan worden met burgers uit Boskoop en Rijnwoude die met ons meewerken om ook in die gemeenten de belangen van de burger echt te gaan verdedigen. En wij willen van het kiezen van onze naam echt een democratisch gebeuren maken en geen naam opdringen of de spelregels in de laatste minuut van de wedstrijd wijzigen.

Daarnaast zijn de volgende verkiezingen belangrijk omdat ze gaan over de gevolgen van de fusie. Weinig burgers weten waar het precies over gaat, velen willen het niet, eigenlijk hoeft het niet meer van de overheid maar de landelijke partijen dicteren vanuit Den Haag. Bij dergelijke fusies zijn de burgers vaak de dupe. Ze komen verder van de centrumgemeente te wonen en de voorzieningen verslechteren. Dat mag niet gebeuren.

Samenwerken met Boskoop en Rijnwoude
Om ook in Boskoop en Rijnwoude voldoende draagvlak te hebben voor de wensen van de burgers en te zorgen voor een beleid dat daarop aansluit zijn we in gesprek met mensen die onze zienswijze versterken en helpen uitdragen. Maar we zijn ook op zoek naar nog meer mensen die zich daarbij willen aansluiten. Mensen die politieke aspiraties hebben om op te komen voor de belangen van de mensen in de eigen gemeente. Die achterkamertjes politiek beu zijn en sociaal, open en eerlijk willen zijn. Deze mensen roepen we op om met ons contact op te nemen.

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij