Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Keuzes maken

22 juni 2012 - 08:38  •  Wil Verschuur  •  reacties

Keuzes maken

Alphen aan den Rijn -

Als kind wilde ik ; naar de toneelschool, op ballet, op een zangkoor, ik was al lid van een zwemclub, korfbal en gymvereniging. Het kost allemaal geld, dus moest ik keuzes maken, mijn ouders gunden het mij wel, maar geld kun je maar eenmaal uitgeven en  het huisje moest wel bij het schuurtje blijven.

Zo is het ook met Alphen aan den Rijn.  In deze financieel moeilijke tijd , zullen we pas op de plaats moeten maken, door het doen van verstandige keuzes. Een overgroot deel van de Alphense bevolking heeft kenbaar gemaakt,  dat er geen behoefte is aan een Cultuurhuis, kosten;  minstens 25 miljoen. Ik zeg minstens, want ga er maar vanuit dat het straks miljoenen meer gaat kosten. Zo ging het ook  met ons glazen Dorps / Stadhuis. 

Dan de Maximabrug, ook zo'n miljoenenproject, terwijl het niet eens zeker is dat er een rondweg komt! Arme mensen die straks al dat verkeer door hun woonwijk krijgen. Het een is nog niet af , of ze hebben ze weer  iets anders bedacht!

Nu gaat het over de Floriade; "SLECHTS"   10 euro per inwoner, dat is wel bijna  750 duizend euro per jaar! En dan zijn we er niet, dat gaan we ieder jaar betalen tot het geopend wordt over 10 jaar. Het aller ergste is;  wij zitten niet eens in de buurt, het komt vlakbij Zoetermeer, zelfs Boskoop ligt er +-  14 kilometer vandaan. Het is zo goed voor onze naamsbekendheid,  zoveel geld en het ergste is;  we weten niet eens welke naam,  want dat wordt nog een , op zijn zachts gezegd, een hele strijd! Ach, als Den Haag met miljarden strooit in de Knoflooklanden, kunnen wij best strooien met miljoenen voor het Westland!

Dan gaan er ook nog miljoenen geinvesteerd worden in de Stationsomgeving, alleen al voor  het inmiddels oude uitgeleefde kraakpand "Hotel  Toor" betalen we 4,5 miljoen  euro! Maar dat mag de pret niet drukken!

Donderdag  buigt men zich over een jaarlijkse bezuiniging van minstens 2,5 miljoen structureel. Vanuit Den Haag krijgen we ook minder geld, dus wie gaat dat betalen, juist,  de burgers. Trek de broekriem nog maar strakker aan en prik er voor de zekerheid nog wat gaatjes bij!

Je zou zeggen, als er dan toch gebouwd gaat worden, kunnen de Alphenaren aan de slag, dan maken de mensen die geen werk hebben een kans. Helaas, zelfs die hoop hoeven wij niet te koesteren, want door de verplichte aanbesteding, (wat moet van het Europese Kremlin) zou het zomaar kunnen dat het gedaan wordt door bedrijven uit bijvoorbeeld;  Groningen / Brabant / Utrecht  en ga zo maar door. De meeste oppositiepartijen doen hun best om al deze geldsmijterij in toom te houden, wat een praktisch onmogelijke taak is. De collegepartijen zitten aan elkaar, als een driedubbel gemetselde dikke muur, waar niet doorheen te breken is!

Voorlopig is het hart van Alphen nog altijd een troosteloze bende, niets is af en overal zijn opgebroken straten en wegen.

Dat is, waar onze jeugd in opgroeit.

Als ze die kinderen vragen: " Waar woon je?" , zullen ze zeggen: 

"In Onafgemaakt aan den Rijn" !!!

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij