Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Vragen over speelruimteplan

2 juli 2012 - 01:15  •  Ank de Groot  •  reacties

Vragen over speelruimteplan

Alphen aan den Rijn - Vragen op grond van artikel 43 raadsreglement m.b.t. de uitvoering van het speelruimteplan

Op de locatie Meerkoetstraat 1 stond in het verleden een schoolgebouw van de scholengroep Scope, zijnde De Rank. Met De Rank waren afspraken gemaakt om van het grote plein een deel af te staan aan de gemeente om zo de uitvoering van het speelruimteplan in de wijk Vogelenbuurt Oost te realiseren. In de rest van de wijk is geen geschikte plek gevonden en dus was dit een goede oplossing. De voorbereidingen en de tekeningen waren gemaakt en de uitvoering stond op het punt van beginnen.

Niet lang daarna werd besloten het pand van De Rank te slopen en de uitvoering van het speelruimteplan “in de ijskast te zetten” tot er duidelijkheid was over de nieuwe bestemming van het terrein. Nu is deze gevonden: er komt een Prisma school waarbij de vergunning inmiddels is verstrekt.

Onze fractie heeft de volgende vragen over de gang van zaken:

1.         Waarom is er in het nieuwe ontwerpplan geen ruimte opgenomen om de eerder gemaakte plannen voor speelruimte alsnog vorm te geven?

2.         Waarom is er bij het pakket van eisen aan de Prisma school niet meegegeven dat zij een speelruimte moesten creëren in het gebied? 

3.         Welke oplossing(en) heeft de gemeente om alsnog uitvoering te geven aan het speelruimteplan in deze wijk?

4.         Op welke termijn gaat de gemeente een speelruimte bieden voor de kinderen in deze wijk en met name de leeftijdsgroep 6-12 jaar?

Graag uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Alphen 1 / Beter Alphen

Ank de Groot 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: ank de groot, alphen één, de rank, speelruimteplan
De Rank.'
De Rank

Een hoofdgebouw met 16 klassen.