Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Vragen over renovatie streekarchief

2 juli 2012 - 01:21  •  Ank de Groot  •  reacties

Vragen over renovatie streekarchief

Alphen aan den Rijn -

In AD Groene Hart lees ik ”dat de komende periode de ruimtes van het Streekarchief Rijnlands Midden, gerenoveerd worden. Tussen 5 en 13 juli wordt de studiezaak voorzien van nieuwe vloerbedekking. Tevens zullen de plafonds in de studiezaal en in de werkruimte van de medewerkers worden vervangen. De studiezaal is gesloten van 5 tot en met 16 juli 2012”.

Onze fractie heeft de volgende vragen aan het college, waarbij wij ons ervan bewust zijn dat het Streekarchief uiteraard een eigen verantwoordelijkheid heeft. Echter, nu het Streekarchief deel gaat uitmaken van het Cultuurhuis, vinden wij het juist dat het college ingaat op onze vragen. Het is voor ons namelijk onbegrijpelijk dat het Streeksarchief op dit moment gaat renoveren.

1.         Is het in het licht van de geplande renovatie nog steeds de bedoeling is dat het Streekarchief te zijner tijd naar het Cultuurhuis verhuist?

2.         Zo ja, bent u het met ons eens dat het dan toch een vreemde zaak is dat een instelling die volgens de huidige plannen gaat verhuizen, op dit moment een renovatie gaat uitvoeren, terwijl er daarnaast ook nog eens sprake is van een bezuinigingsronde.

3.         Kunt u aangeven of u op de hoogte bent van deze renovatie? Zo ja, waarom bent u in het licht van een verhuizing naar het Cultuurhuis hiermee akkoord gegaan?

4.         Kunt u aangeven hoeveel deze renovatie gaat kosten en wie dit gaat betalen?

Met vriendelijke groet,

Alphen 1

Ank de Groot-Slagter,fractievoorzitter

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij