Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Succesvolle avond in Boskoop

10 oktober 2012 - 02:02  •  Monique de Vos-Verwaijen  •  reacties

Succesvolle avond in Boskoop

Alphen aan den Rijn - Decentralisatie jeugdbeleid, WMO en WonenNa de pauze volgden er drie inleidingen van wethouders over respectievelijk de decentralisatie van het jeugdbeleid en de noodzaak om verder te gaan met de wet werken naar vermogen, de decentralisatie van gedeelten van de AWBZ, (oa Begeleiding en dagbesteding), die naar verwachting zullen worden overgeheveld naar de WMO en het complexe woondossier. De inleidingen waren bedoeld als inspiratie voor een levendige discussie, waarbij insteek de verschillende invalshoeken van gemeenten en rijksoverheid was. Deze opzet was leuk en zeer geslaagd. 

Ik vond met name de inleiding van onze ABR-wethouder Stan Lyczak erg inspirerend en had er van begin tot eind een sterk "hear hear"-gevoel bij. De WMO is een prachtige, liberale wet, waarbinnen echt maatwerk geleverd kan worden. Wil je dat goed doen dan zul je een aantal zaken heel goed moeten regelen, vooral wat je wilt bereiken. Weg met vergoedingenlijsten, weg met standaardiseringen, echt maatwerk is bij ieder geval kijken hoe je het probleem waar iemand tegenaan loopt zo efficient mogelijk kunt oplossen. Daarnaast heel belangrijk om misbruik te voorkomen. Alleen zo kunnen we ook in de toekomst de zorg houden voor die mensen, die het echt nodig hebben. 

Nieuwe leden: wees welkom!

Vanzelfsprekend sloten we af met naborrelen, napraten en netwerken, altijd gezellig en nuttig. Als gemeenteraadslid praat je informeel bij met andere gemeenteraadsleden, bestuursleden, kamerleden, ik heb een nieuw lid beter leren kennen, allemaal heel zinvol. 

Ik wil dit verslagje afronden met een aansporing. Wat namelijk erg leuk was, was dat er een nieuw lid van onze afdeling ABR aanwezig was. Zij is nu volop bezig zich te orienteren op alle mogelijheden, die er voor leden zijn om iets te gaan doen binnen onze partij. Ze is ook enthousiast deelnemer van de cursusavonden, die onze afdeling organiseert. Het is best even een stap om als nieuw lid naar dit soort avonden toe te gaan. Alles is nieuw en onbekend en je kent nog bijna niemand. Toch kan ik het echt iedere lezer aanbevelen. Ieder lid is meer dan welkom bij de avonden, die de VVD organiseert en ik weet ook uit eigen ervaring...de al actieve leden nemen je onder hun hoede, je leert heel snel mensen kennen en je komt geïnspireerd weer thuis. Dus denk je erover om ook actief te worden? Gewoon doen! Wees welkom! 

Fotograaf: Josh Walet
VVD.'
VVD

Politieke partij