Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Beantwoording vragen over Vorm

24 oktober 2012 - 16:27  •  André de Jeu  •  reacties

Beantwoording vragen over Vorm

Alphen aan den Rijn -

(zaaknummer: 2012/51431)

 

Geachte heer De Jeu,

U hebt conform artikel 43 van het raadsreglement van orde vragen gesteld over een artikel in het AD betreffende het interview met VORM.

Vraag 1: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat dit voor de zoveelste keer een uiterst ongelukkige wijze van communiceren via de krant is?

Nee, want in de aanloop naar het besluit dat nu is voorgelegd aan de gemeenteraad is juist zorgvuldig geïnformeerd met zowel de raad (via de klankbordgroep) als geïnteresseerden via informatieavonden over de actuele stand van zaken rondom de stappen die VORM moet nemen om de planvorming voor het Thorbeckeplein e.o. te kunnen uitvoeren.

Vraag 2: Is het college op de hoogte dat er voor 1 november geen handtekening zal zijn van VORM al dan niet samen met die van een of meerdere eindbeleggers, zoals door de raad is gevraagd voor 1 november?

Op 1 november ligt er een totale haalbaarheidsstudie, inclusief grondbod van VORM ter besluitvorming voor. De vraag die aan de raad voorligt is of dit onderhandelingsresultaat voldoende basis vormt om samen met VORM naar een samenwerkingsovereenkomst toe te werken.

Vraag 3: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat dit inhoudt dat de zogeheten "exclusiviteit van onderhandelen" met VORM hiermee elke grond verliest?

Nee. De gemeenteraad heeft de intentieovereenkomst met VORM verlengd tot 1 november, op grond waarvan er exclusief gesprekken zijn gevoerd met VORM. Deze gesprekken hebben geresulteerd in de bij Vraag 2 genoemde resultaten. Het is aan de gemeenteraad om te besluiten over de voortgang ná 1 november.

Vraag 4: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat in dat voorkomende geval het college met alternatieve scenario's dient te komen op 1 november?

Ja, zoals besloten in de gemeenteraad op 30 augustus 2012 heeft het College ook gewerkt aan een aanpak/werkwijze indien de gemeente er met VORM niet uitkomt.

Vraag 5: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat volgens VORM het antwoord op Vraag 2 ja is, het dus nu geen zin meer heeft tot 1 november te wachten en u nu direct over die scenario's met de raad in gesprek dient te gaan?

Nee. Zie ook het antwoord op Vraag 2.

Vraag 6: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat dit onlosmakelijk verbonden moet zijn aan de bespreking van de meerjarenbegroting a.s. raadsvergadering?

Juist om de invloed van de ontwikkeling van het Stadshart Lage Zijde op de begroting en de grexen te kunnen bepalen, zijn er twee momenten gepland op 22 en 30 oktober om deze relatie toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 

Fotograaf: Josh Walet
André de Jeu.'
André de Jeu

Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij