Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Voortbestaan Poppodium

24 november 2012 - 14:25  •  Gerard van As  •  reacties

Voortbestaan Poppodium

Alphen aan den Rijn -

Hierover had hij reeds bij brief van 14 november j.l. aan wethouder Oppatja verzocht om met de curator van het failliette Kasteel in contact te treden, om na te gaan of voornoemde roerende goederen ondershands zouden kunnen worden overgenomen.

Voorts wilde van As van de wethouder weten of het College bereid was om op zo’n kort mogelijke termijn actie te ondernemen om ook inventaris en overige roerende zaken in andere gemeentelijke accommodaties, die destijds met gemeenschaps geld zijn aangeschaft, op naam van de gemeente te stellen en in bruikleen aan de betreffende instellingen uit te geven. Hiermee kan namelijk worden voorkomen, dat bij faillissement van de instelling, aangeschafte roerende goederen, die destijds dor de gemeente zijn betaald, in de boedel van een faillissement terecht komen.

Wethouder Oppatja heeft hierover medegedeeld, dat aan de curator van Het Kasteel is verzocht om de openbare verkoop tot en met januari 2013 uit te stellen, zodat er nog tijd is om te bezien waar en onder welke voorwaarden een eventuele doorstart van het Poppodium kan plaatsvinden. Daarnaast verklaarde zij, dat t.z.t. bij de fusie met Boskoop en Rijnwoude zal worden bekeken of reeds aangeschafte inventaris en roerende zaken bij door de gemeente(n) gesubsidieerde instellingen kunnen worden beschermd ingeval van faillissement.

Gerard van As vond deze tijdsspanne te lang duren en drong aan hiermee niet te lang te wachten.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij