Politiek

« Vorige - Volgende »

Wethouder Job Dresden neemt ontslag na column van Machiel

24 december 2012 - 12:03  •  reacties

Wethouder Job Dresden neemt ontslag na column van Machiel

Alphen aan den Rijn -

Machiel van der Schoot plaatste enkele dagen geleden een blog over de wethouder van Rijnwoude, waarin hij de financiële situatie van de wethouder onder de aandacht bracht. Hierbij betichte Van der Schoot de wethouder, die tot 2005 bij het ministerie van VROM werkte en daarna via de Remkesregeling in de VUT ging, ervan dat hij de bedrijfswinst van zijn bedrijf 'Dresden Juridisch Advies BV' niet opgaf aan het pensioenfonds. Daarmee verdiende hij meer dan de toegestane 20 procent boven zijn VUT uitkering.

Op verzoek van Machiel van der Schoot besloot het Rijnwoudse college van B&W en de gemeenteraad om een onderzoek in te stellen. De Partij van de Arbeid, waartoe Job Dresden behoort, vindt het van groot belang dat er wordt onderzocht wat er precies gebeurd is en dat de uitslag openbaar zal zijn. 

Job heeft de opdracht gegeven om de melding van zijn bijverdiensten alsnog te doen. Ook heeft hij beloofd om het ten onrechte verkregen geld terug te zullen storten. Op dit moment is Job Dresden nog tot 14 januari 2013 op vakantie in Zuid-Amerika. 

Bron: Omroeprijnwoude.nl

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger