Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Cultuurhuis

28 januari 2013 - 21:03  •  Ruud Gebel  •  reacties

Cultuurhuis

Alphen aan den Rijn -

Ruud Gebel, fractievoorzitter van de VVD Alphen aan den Rijn vindt het een moedig en verstandig besluit. “Als het college van mening is dat er te veel risico’s aan verbonden zijn, getuigt het van wijsheid op een eerder genomen besluit terug te komen”.

De VVD heeft nog wel de nodige vragen: “Wat gaat er met de vrijgekomen ruimte in het Cultuurhuis gebeuren? Welke gevolgen heeft dit besluit voor de exploitatielasten en het totale financiële plaatje van het Cultuurhuis en het oude stadhuis?” Zij wil daar op korte termijn over van gedachten wisselen met het college, want: “In een tijd waarin burgers en overheid de broekriem moeten aanhalen is de VVD-fractie er veel aan gelegen om de burgers van Alphen aan den Rijn niet met hoge kosten voor een ambitieus project te belasten.”

De realisatie van een bibliotheek aan het Thorbeckeplein kan op de blijvende steun van de VVD rekenen. De VVD vindt de bibliotheek een belangrijke functie voor de stad en de regio. Ze kijkt uit naar de toekomstplannen van bibliotheek Rijn en Venen, die nieuwe vormen zal moeten vinden om in de veranderende behoefte van onze moderne samenleving te voorzien.

De gewijzigde plannen van het college hebben wat de VVD betreft geen gevolgen voor de ontwikkeling van de Lage Zijde.” Het is hoognodig dat we de Lage Zijde zijn definitieve bestemming geven. Voor de leefbaarheid is de aanwezigheid van deze publieksfunctie belangrijk. Daarom verdient de bibliotheek een plek aan het Thorbeckeplein.”, aldus Gebel.

Fotograaf: Josh Walet
Ruud Gebel.'
Ruud Gebel

Ruud Gebel is huisarts en fractievoorzitter voor de VVD in Alphen aan den Rijn.

VVD.'
VVD

Politieke partij