Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Muziekschool niet in het Cultuurgebouw!

29 januari 2013 - 10:07  •  Ank de Groot  •  reacties

Muziekschool niet in het Cultuurgebouw!

Alphen aan den Rijn -

Al vanaf het eerste moment heeft onze fractie aangegeven niets te zien in het Cultuurgebouw. Het kost veel te veel geld en wij waren en blijven van mening dat het voorgestelde gebouw nooit zou gaan bruisen.

Maar wat nu? Alle verhalen die gehouden zijn dat Bibliotheek en Streekmuziekschool elkaar zouden gaan versterken, kunnen in de prullenbak worden gegooid. Dat zelfde geldt voor het hele horecaverhaal. Er komen nu geen ouders koffie drinken terwijl hun kinderen naar muziekles zijn. De paar bezoekers van het Streekarchief voegen ook niets bruisend toe aan de Lage Zijde.

En wat nu. Er zijn wat mij betreft een aantal opties.

Mijn eerste keuze gaat uit naar het Nutsgebouw. Al eerder heb ik betoogd dat het Nutsgebouw een prima gebouw zou zijn voor de bibliotheek. Aan de buitenkant van dit gebouw kan nog wat uitbreiding plaatsvinden voor horeca en het Nutsgebouw krijgt een nieuwe bestemming met een prima uitstraling. Moet er toch om welke reden dan ook een nieuw gebouw komen voor de bibliotheek, dan moeten we kijken naar de huidige plannen aan de Lage Zijde. De laatste ideeën die ik in de Klankbordgroep gezien heb, spreken mij erg aan. Zo hebben wij de Lage Zijde altijd gewild en daar hebben we altijd voor gepleit. Kleinschalig en intiem, een verademing na al die grote megalomane ideeën uit het verleden. Zet daar dan als het echt niet anders kan alleen een gebouw voor de bibliotheek neer met wellicht de STAA. Dat moet veel goedkoper kunnen dan nu de voorgestelde bedragen.

Probeer in het Nutsgebouw iets cultureels te doen, aangevuld  met winkels en horeca, Oudheidskamer, museum etc. en maak van het Thorbeckeplein een cultuurplein met optredens, muziektent, schaakspel, speeltuin, groen, waterpartijen,terrassen etc.  Dat roepen wij al vanaf het begin. En dan wordt het echt prachtig aan de Lage Zijde!

En de laatste optie: gewoon het nog leegstaande gebouw van de Rabobank huren en daar de bibliotheek huisvesten. Prima bereikbaar voor iedereen en wellicht het meest goedkoop.

Ik ga ervan uit dat het laatste woord over dit onderwerp voorlopig nog niet is gezegd en dat er ook binnen Alphen genoeg ideeën leven om een gezellige Lage Zijde te krijgen. Ik hoor die ideeën graag!

Ank de Groot-Slagter, fractievoorzitter Alphen 1

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij