Politiek

« Vorige - Volgende »

Dresden zich van geen kwaad bewust

8 februari 2013 - 10:07  •  reacties

Dresden zich van geen kwaad bewust

Alphen aan den Rijn -

Dresden had inkomsten uit zijn bedrijf niet opgegeven bij het pensioenfonds en heeft vier jaar lang oneigenlijk gebruik gemaakt van zijn pensioenvoorziening. Die resultaten van het onderzoek zijn donderdagavond openbaar gemaakt. 

Zelf is de oud-wethouder zich van geen kwaad bewust. "Ik ging er altijd vanuit dat de constructie geoorloofd was", aldus Dresden. Het bedrijf is in 2011 ontbonden en de reserves, tussen de 100.000 en 150.000 euro, zijn overgemaakt aan Dresden. Hij zegt zelf alles inmiddels bij de belastingdienst te hebben aangegeven. Voor de gemeente Rijnwoude is de zaak hiermee afgesloten.

Bron: AD

Overigens geeft het persbericht van de gemeente Rijnwoude wel degelijk aan dat Dresden fout heeft gehandeld en dat hij het teveelbetaalde bedrag gaat terugbetalen.

Het persbericht van de gemeente Rijnwoude luidt als volgt

"Onderzoek afgerond naar gebruik pensioenregeling van de heer Dresden
 Midden december heeft de heer M.J. Dresden uit eigen beweging ontslag genomen als wethouder van de gemeente Rijnwoude. De aanleiding voor dit ontslag was dat naar aanleiding van een publicatie twijfels waren gerezen over de integriteit van de heer Dresden.

Deze twijfels hadden betrekking op de vraag of hij in de periode 2006 – 2010 (dus niet tijdens zijn wethouderschap) op een onjuiste wijze gebruik had gemaakt van zijn pensioenregeling. Onafhankelijk onderzoek
Hoewel een en ander zich heeft afgespeeld in de periode voordat de heer Dresden wethouder werd bij de gemeente Rijnwoude, heeft het gemeentebestuur besloten door een onafhankelijk bureau onderzoek te laten doen naar de relevante feiten en omstandigheden, alsmede een antwoord te geven op de vraag of de gehanteerde constructie c.q. handelwijze geoorloofd was op grond van de geldende wet- en regelgeving.

Uitkomsten
Dit onderzoek is op 5 februari 2012 ontvangen. Uit het onderzoek blijkt dat de heer Dresden inderdaad in de periode 2006 -2010 op een onjuiste wijze gebruik heeft gemaakt van zijn pensioenregeling. Hij heeft laten weten dat hij inmiddels afspraken heeft gemaakt met het pensioenfonds over de terugbetaling van het teveel ontvangen pensioen. Het gemeentebestuur acht daarom de follow-up van het onderzoek een zaak tussen de heer Dresden en het pensioenfonds. Het gemeentebestuur neemt het onderzoek voor kennisgeving aan."

Fotograaf: Josh Walet