Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Geef Benthuizen het Groene Kruisgebouw terug!

9 februari 2013 - 12:31  •  reacties

Geef Benthuizen het Groene Kruisgebouw terug!

Alphen aan den Rijn -

De SWOB en de SP in Rijnwoude zijn het niet eens met de gang van zaken en met het plan: de verkoop van het Groene Kruisgebouw aan een particulier,
want “dit gebouw is van ons allemaal”, aldus de voorzitter van de SWOB, de heer Dick Stam. “Alle organisaties, die hierin hun activiteiten ontplooiden, zorgden voor een vitale kern van Benthuizen. Tegenwoordig moeten de inwoners naar verder weg gelegen locaties, wat vaak een probleem is voor ouderen en voor mensen met kleine kinderen; zeker wanneer men niet beschikt over eigen vervoer.”

In samenwerking met de SP in Rijnwoude, gaat de SWOB handtekeningen verzamelen, waarmee de inwoners van Benthuizen hun stem kunnen laten horen:
“Geef ons Groene Kruisgebouw terug”. Op zaterdag 9 februari, tussen 10:30 en 14.30 uur komen leden van de SP uw handtekening ophalen. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan het college van B&W Rijnwoude.

SP bestuurslid Lidie Voorend: “wij zijn tegen versnippering van de zorg en juichen de ontwikkelingen in het land toe om bijvoorbeeld de wijkzuster weer terug te halen”. Uit onderzoek blijkt dat de inzet van wijkverpleegkundigen ‘nieuwe stijl’ niet alleen tot grotere tevredenheid van de gebruiker leidt, maar ook tot lagere kosten (Consumentengids van de Consumentenbond, januari 2013). “Het Groene Kruisgebouw aan de Julianastraat te Benthuizen is een uitgelezen locatie van waaruit zorg in de breedste zin van het woord, georganiseerd kan worden”, aldus Lidie Voorend.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij