Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP ondersteunt actie huurdersraad Albanianae

27 februari 2013 - 14:34  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP ondersteunt actie huurdersraad Albanianae

Alphen aan den Rijn -

Harre van der Nat bestuurslid SP Alphen "De SP steunt de huurdersraad in hun strijd en gezamenlijk zullen de huurdersraad en de SP honderden zandzakken plaatsten om het tij te keren".

De actie start om 16.00 uur bij het stadhuis en zal doorgaan tot het aanbieden van een petitie om 19.30 uur aan het college en de raad. Daarin zal gevraagd worden om gezamenlijk op te komen voor de huurders en een brandbrief naar de minister te laten opstellen vanuit Alphen aan den Rijn.

De woningcorporaties moeten samen twee miljard euro per jaar betalen aan nieuwe belastingen. Minister Blok heeft het mogelijk gemaakt om de huren te laten stijgen met soms wel zes procent per jaar, bovenop de inflatie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel woningcorporaties hierdoor failliet zullen gaan, tenzij de huren worden opgeschroefd naar het wettelijk maximum. Van echt sociale huur is dan geen sprake meer.

De woningcorporaties zijn in het verleden lang niet allemaal zuinig omgesprongen met het geld van de huurders. Door vele miskleunen en topsalarissen zit de sociale huursector al in de knel. Met de huurbelasting van Blok komt de genadeklap. Corporaties schrappen steeds meer nieuwbouw- en renovatieprojecten. Elke week gaan er bouwbedrijven failliet. Het aantal ontslagen bouwvakkers, verhuizers en installateurs loopt ondertussen in de tienduizenden

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij