Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

André de Jeu lijsttrekker Nieuw Elan

6 maart 2013 - 13:12  •  André de Jeu  •  reacties

André de Jeu lijsttrekker Nieuw Elan

Alphen aan den Rijn -

De partij met het motto Nieuw Elan snapt ’t hoopt op een flink aantal zetels in de nieuwe raad. In de afgelopen drie jaar is het ledental van Nieuw Elan flink gegroeid. Bekende Alphenaren als de oud-wethouders Gerard van As en Jan Voogd zitten tegenwoordig in de gemeenteraad voor Nieuw Elan. Oud-wethouder Robert Blom en oud-raadslid Reinder Koornstra behoren tot de nieuwe leden. De Jeu is hen dankbaar: “Het is niet zo gemakkelijk om de stap naar een hele nieuwe partij te zetten als je al tientallen jaren voor een andere partij bent.” En toch, zo zegt De Jeu: “Onder de nieuwe leden zijn juist veel jongeren.

Onze gemiddelde leeftijd daalt.” Een aantal van deze nieuwelingen zijn Sander Koppenol (Lakeside), Evon Zevenbergen (Scorende Jongens) en Janno Meijer (JongAlphen). De afgelopen drie jaar is hard gewerkt om Nieuw Elan ook in de Alphense gemeenteraad een belangrijke rol te laten spelen. En dat lukt. Nieuw Elan is met vier zetels – inclusief de zetel van Rob de Vries (Trots) – de grootste lokale partij.

Dat schept verplichtingen, ook naar de vier kernen van Rijnwoude en naar Boskoop. Maar: “Als u wilt dat er iets verandert, heeft het geen zin om naar ons te kijken. Veranderingen in de maatschappij moet u zelf doen.” Dat neemt niet weg dat Nieuw Elan er speciaal is voor alle inwoners. “Wat doen jullie voor mij, is een hele goede vraag. Het antwoord is: wij willen vooral dat het in de politiek over de bewoners van de kernen en de wijken gaat.”

Niet voor niets is een van de slogans waar de partij de verkiezingen mee ingaat: Mijn cluppie is belangrijk. De kernen zijn allemaal even belangrijk in de nieuwe gemeente: “Het maakt ons niet uit, uit welk dorp iemand komt als we voor lokale zaken gaan.” En ook al draagt de fusiegemeente de naam Alphen aan den Rijn: “Boskoop blijft Boskoop en Koudekerk blijft Koudekerk.”

De Jeu denkt dat Nieuw Elan zeker goed is voor vijf zetels in de nieuwe raad, maximaal voor acht. De partij gaat inzetten op de lokale onderwerpen, de zwevende kiezer en doelgroepen als 50+ en jongeren.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij