Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Lyczak en Gebel kandidaat-raadsleden VVD

13 maart 2013 - 13:07  •  reacties

Lyczak en Gebel kandidaat-raadsleden VVD

Alphen aan den Rijn -

Van Lyczak was het beeld ontstaan dat hij bezig is aan zijn laatste termijn in de lokale politiek. Dat blijkt, als het aan de wethouder ligt, onjuist. De bestuurder heeft zich in ieder geval kandidaat gesteld als raadslid. Het is onduidelijk of Lyczak door wil gaan als wethouder. Een bestuurslid van de VVD kan daar desgevraagd geen antwoord op geven.

Gebel had bedenktijd gevraagd over zijn politieke loopbaan, nadat hij tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Alphen tegenover Alphen Stad FM/TV kenbaar maakte geen lijsttrekker en fractievoorzitter van de VVD te willen worden. Ondanks zijn werkzaamheden als huisarts, wil de vijftigjarige Alphenaar als raadslid verbonden blijven aan de partij.

Van de huidige VVD-raadsleden in Alphen, Boskoop en Rijnwoude stellen Lex den Boer, Louise Harmsma en Geja Willems zich niet beschikbaar. Ferdinand Ketel is nu actief als wethouder in Rijnwoude, maar wil niet niet de gemeenteraad in. Wethouders Gert Dazler en Tseard Hoekstra zijn wel kandidaat-raadsleden.

Fotograaf: Josh Walet
VVD.'
VVD

Politieke partij