Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Zorg voor elkaar: actiedag

27 maart 2013 - 08:35  •  Erika Westerweel  •  reacties

Zorg voor elkaar: actiedag

Alphen aan den Rijn -

De regering wil 75% van de huishoudelijke zorg afschaffen. Ouderen en gehandicapten moeten die zorg zelf gaan betalen. Voor de mensen die dit niet kunnen, blijft een zogenaamde maatwerkvoorziening over. Naar verwachting gaan 58.000 banen in de thuiszorg verdwijnen. Duizenden ouderen en gehandicapten zullen het in de toekomst zonder deze waardevolle vorm van zorg moeten doen en dreigen hun vertrouwde hulp te verliezen.

Huishoudelijke zorg is méér dan poetsen. Thuiszorgmedewerkers zijn de oren en ogen van de zorg en signaleren in een vroeg stadium wanneer mensen achteruit gaan. Maakt mijn cliënt haar post nog wel open? Ligt er beschimmeld eten in de koelkast? Is meneer nog helder of gaat zijn toestand achteruit? Daarmee voorkomen zij dat ouderen sneller aangewezen zijn op de veel duurdere verpleeghuiszorg. Huishoudelijke zorg is hard nodig en waardevol en veel te belangrijk om zo maar af te schaffen. We willen de politiek oproepen om de thuiszorg te redden!

Mensen die ook hun stem willen laten horen, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de actie op zaterdag 6 april. Dat kan via Erika Westerweel alphen@sp.nl of telefonisch 0645316826.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij