Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Een Boskoopse politieke partij

28 maart 2013 - 10:27  •  Clemens Boere  •  reacties

Een Boskoopse politieke partij

Alphen aan den Rijn -

B-Boskoop is mede ontstaan uit onvrede over het fusieproces tot nu toe. De burgers worden er nauwelijks bij betrokken, en als ze er dan bij betrokken worden, zoals met de naamgevingsprocedure, dan wordt de inbreng van de inwoners door Alphen genegeerd. Intussen zijn de huidige Boskoopse partijen overgenomen door de Alphense zusterpartijen. Er zou dus straks niets Boskoops meer te kiezen zijn, maar B-Boskoop, spreek uit als Bie-Boskoop, zal die mogelijkheid wel gaan bieden.

Initiatiefnemer voor deze partij is Clemens Boere die het ABR fusieproces vanaf het begin kritisch volgt. Zijn blogs hierover stellen zaken aan de orde dat er binnen de ABR gemeenteraden niet altijd even goed wordt geacteerd. Zoals de boze brief van Boskoop aan Alphen over de naamgevingsprocedure, waar niemand meer wat van gehoord heeft. Of de geld verspillingsdrang van Alphen, en in Rijnwoude wordt een frauderende wethouder geprezen.

Het is duidelijk dat er iets moet gaan veranderen in de lokale politiek in de nieuwe ABR gemeente, een sterke lokale Boskoopse partij kan daarbij helpen. B-Boskoop heeft het kernenbeleid als hoofdthema het betrekken van de burger hun directe omgeving. Politiek dichtbij de burgers, geen ongewenste en onnodige planen vanuit de 'glazen'toren Stadhuisplein 1 te Alphen.

Fotograaf: Josh Walet