Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Ronald Pleij is de vergadercultuur van de gemeente zat

31 maart 2013 - 16:37  •  Ronald Pleij  •  reacties

Ronald Pleij is de vergadercultuur van de gemeente zat

Alphen aan den Rijn -

Nu wil ik het er toch een keer over hebben, want ik heb me wederom ongelofelijk lopen opvreten bij de laatste raadsvergadering van donderdag 28 maart j.l.

En ja ik weet het, het is hoort officieel zo, maar het werkt gewoon niet. Discussies worden in de kiem gesmoord en het wordt niet gelijkwaardig toegepast. Waarom dan toch hieraan blijven vasthouden? Waarom gaat het er in commissies veel beter aan toe, en is daar gewoon discussie mogelijk, zoals het hoort?

M.i. ligt de crux bij onze raadsvoorzitter, in dit geval dus Bas. Het zwakke argument dat het uit de hand kan lopen, werp ik verre van me. Nogmaals waarom kunnen de commissievoorzitters het wel? Dat het er stevig aan toe kan gaan, so what? Daar zitten we toch voor in de politiek? Als je daar niet tegen kan, moet je het gewoon niet doen. Zolang we elkaar niet voor rotte vis etc. uitmaken moet er m.i. dus gewoon ruimte zijn voor een goede discussie. 

Bovendien heb ik van thuis uit geleerd (en u allen ook als het goed is) dat wanneer je tegen iemand praat, je hem of haar dan ook fatsoenlijk hoort aan te kijken. Het is toch de waanzin ten top dat dit via een ander persoon, in dit de geval de burgemeester, moet gaan? Zo doe ik het toch ook niet met een klant in de winkel?

Uiteraard blijft Bas zich natuurlijk verschuilen achter een wet of een besluit. Maar zullen we dan in dit geval een besluit maar eens naast ons neerleggen?  

Ik zou bijna een hoofdelijke stemming via mijn mailbox willen. Dus graag een reactie van u allen. Dan ga ik daarna wel turven hoe de uitslag is. Als de meerderheid zo wil doorgaan, leg ik me er bij neer, hoe raar ik het hele principe ook blijf vinden, en het niet van deze tijd vind!

Ik hoor graag van u!

Gezellige paasdagen!

Groetjes Ronald Pleij

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij