Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Heftige politieke discussie over Alphens verkeer

23 april 2013 - 14:26  •  Kees van Velzen  •  reacties

Heftige politieke discussie over Alphens verkeer

Alphen aan den Rijn -

De VVD stelt wethouder Van Velzen verantwoordelijk voor de mobiliteitschaos. Tijdens de Alphense Talkshow van 21 april bleek duidelijk dat files, opbrekingen en afsluitingen van alle tijden zijn. Of die in Alphen aan den Rijn nu erger zijn dan ooit, is volgens Ben Schuttenbeld, directeur regiostimulering Kamer van Koophandel Den Haag, een kwestie van eigen waarneming.

Wat wel een feit is, volgens Geja Willems VVD raadslid, is het wezenlijke probleem met de coördinatie van de wegwerkzaamheden. Zij wijst rechtstreeks met de vinger naar wethouder Van Velzen. Hij beloofde anderhalf jaar geleden verbetering en inmiddels zijn ze nog steeds overal tegelijk aan het werk in Alphen. Dit is dan weer te wijten aan het feit dat al een decennium lang alle werkzaamheden naar voren worden geschoven en nu allemaal tegelijk moeten worden uitgevoerd, zo stelt Patrick Verweij van Beter Alphen.

Columnist en raadslid SP Ronald Pleij stelt zich op een standpunt dat lijnrecht tegenover dat van VVD raadslid Willems staat. De mobiliteit in Alphen is grotendeels afkomstig van intern verkeer. Laat mensen die in Alphen werken lopend of met de fiets naar het werk komen. Zo wordt ook de Maximabrug overbodig. Willems is het daar niet mee eens en laat de vrouw in het mooie mantelpak met de haartjes in de plooi, niet in de regen op de fiets stappen.

Onenigheid was er over de vraag of de automobiliteit in de streek, en ook in het algemeen, toeneemt of niet. Ben Schuttenbeld wees erop dat in de komende jaren bij een economische opleving die kans wel groot is. Hij was tegelijkertijd voor meer “thuiswerkende” medewerkers en toepassing van  alternatief vervoer zoals fiets en bus.

Patrick Verweij meende dat het autoverkeer op de Prins Bernhardlaan ontmoedigd moet worden. “Mensen moeten dan omrijden over de Hoorn en zullen eerder kiezen voor een fietsrit langs de Prins Bernhardlaan.” Columnist Ronald Pleij deed een vurige oproep meer werknemers desnoods te
verplichten het woon-werkverkeer op de fiets te doen.

Fotograaf: Josh Walet