Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Toch geen tweede voedselbank in Alphen

23 april 2013 - 14:38  •  reacties

Toch geen tweede voedselbank in Alphen

Alphen aan den Rijn -

Jan Buitelaar van het Diakonaal Platform heeft al hulp aangeboden en ook Ank de Groot heeft al meerdere malen, tevergeefs volgens haar, met Wesselse aan tafelgezeten. Zij zag in dat er geen schot in de zaak kwam en richt haar eigen voedselbank op. Volgens haar heeft dit niets te maken met een verkiezingsstunt. Zij doet dit omdat de vraag naar een voedselbank stijgend is en zij het risico niet wil lopen dat er straks een leegte ontstaat voor mensen die het voedsel echt nodig hebben.

Tijdens de discussie bleek dat Patrick Verweij bereid is zich in te zetten voor een hernieuwd gesprek tussen Wesselse en het Diakonaal Platform en Ank de Groot. De laatste liet weten daaraan geen behoefte meer te hebben. Zij wacht de ontwikkelingen bij de voedselbank van Wesselse af.

Vanuit het publiek kwam er veel steun voor Wesselse. Hij werd geroemd om zijn sociaal voelendheid. “Maar misschien weet niet iedereen hoe te praten met hem”, meende Verweij. “Daardoor ontstaan volgens hem veel misverstanden over zijn persoon”.

 

Fotograaf: Josh Walet