Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over brief minister Plasterk

26 april 2013 - 02:44  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen over brief minister Plasterk

Alphen aan den Rijn -

Betreft: Brief Minister Plasterk d.d. 11 april 2013 betreffende: Nadere toelichting m.b.t. gemeentelijke herindeling.

Geacht College,

Met verwijzing naar de brief van minister Plasterk d.d. 11 april jl. wil ik u – namens de fractie van Nieuw Elan – de volgende vragen stellen:

  • Mogen wij uit voornoemde brief concluderen, dat de fusie - om Alphen aan den Rijn te laten samengaan met Boskoop en Rijnwoude - die ons notabene door het Provinciaal Bestuur is opgelegd, meer een provinciale eis was, dan een landelijke?
  • Waarom zijn de enorme financiële consequenties zoals het jaarlijks structurele tekort van 6 miljoen euro oplopend in 2017 naar 8 miljoen euro, en de gigantische verhoging van de o.z.b. nu pas bekend geworden?
  • Kunt u ons garanderen, dat – na de fusie - er niet meer financiële lijken uit de kast zullen komen, die nog verder afbreuk zullen doen aan de financiële positie van onze gemeente?
  • Waarom zijn deze financiële tegenvallers niet in een eerder stadium bestuurlijk afgewogen over het al of niet fuseren met Boskoop en Rijnwoude?
  • Vindt u het geen omissie dat onze burgers op geen enkele wijze de gelegenheid hebben gekregen om zich via referendum over deze fusie en de (financiële) consequenties daarvan uit te spreken?
  • Hoe is dit te rijmen met het democratisch functioneren van dit gemeentebestuur, daar waar u onder de speerpunten van de Programmabegroting 2013-2016 heeft staan, dat “het gemeentebestuur helder wil communiceren met de inwoners, instellingen en het bedrijfsleven en hen zo goed mogelijk wil betrekken bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid”?

Gaarne zien wij de beantwoording van deze vragen in de a.s. Raad tegemoet.

Met vriendelijke groet.

Namens Fractie Nieuw Elan,

Gerard van As

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij