Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Onderzoek naar mistanden wegvervoer

2 mei 2013 - 08:49  •  Harre van der Nat  •  reacties

Onderzoek naar mistanden wegvervoer

Alphen aan den Rijn -

In Brussel circuleren er al maanden plannen om het wegvervoer helemaal vrij te geven. Hierdoor zouden ook bij binnenlandse ritten Nederlandse transporteurs en chauffeurs moeten gaan concurreren met bedrijven en chauffeurs uit andere Europese lidstaten. Dit zou waarschijnlijk het einde betekenen voor de sector in Nederland.

De SP gaat een zwartboek opstellen van alle misstanden in het wegvervoer in kaart te brengen. Dit zwartboek zal vergezeld worden met voorstellen tegen allerlei schijnconstructies, zoals brievenbusondernemingen in lage lonen landen en schijnzelfstandigen. Deze enquête zal in te vullen zijn tot en met 10 mei.

SP lijsttrekker in de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn Harre van der Nat “we hebben voor het zwartboek de hulp nodig van zoveel mogelijk chauffeurs en transportbedrijven” Bent u chauffeur of heeft u een bedrijf in de transportsector dan weet u het beste wat er niet goed gaat. Daarom vragen wij u onze vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over allerlei mogelijke wantoestanden waarmee u misschien wordt geconfronteerd.

De tijd die nodig is voor het invullen van de vragenlijst bedraagt zo´n 10 minuten tot een half uurtje, als u veel toelichting wilt geven. Het is wel belangrijk dat u de vragenlijst in één keer invult want een half ingevulde enquête is niet tussentijds op te slaan. U kunt ervoor kiezen de vragenlijst anoniem in te vullen, maar als u juist op de hoogte wilt blijven van de resultaten en van de verdere ontwikkelingen in Brussel, dan kunt u dat ook aangeven. In dat geval hebben we natuurlijk wel uw adresgegevens nodig.

De enquête is online in te vullen op :http://www.sp.nl/vragenlijst/index.php?sid=82347

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij