Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over Wielewaal en Westerhove

10 mei 2013 - 11:04  •  André de Jeu  •  reacties

Vragen over Wielewaal en Westerhove

Alphen aan den Rijn -

Alphen aan den Rijn, 10 mei 2013

Betreft: Vragen ex Art. 43 Reglement van orde inzake Wielewaal en Westerhove.

Geacht College,

Op 7 mei jl. stelde u de raad als volgt in kennis van het besluit betreffende het openhouden van de veertig jaar bestaande activiteitencentra Wielewaal en Westerhove:

In de raadsvergadering van 31 januari 2013 heeft uw raad gekozen voor scenario 3b, met bijbehorend budget (€ 76.565,-), voor het onderbrengen van activiteiten locaties Westerhove en de Wielewaal (zie nr 2012/8447, raadsbesluitnr 2012/50131).

Dit scenario gaat uit van het openhouden van Westerhove en de Wielewaal in aangepaste vorm. Meer inzet van gebruikers en vrijwilligers onder verantwoordelijkheid van een stichting of vereniging van gebruikers. Het college heeft toegezegd de gemeenteraad te zijner tijd te informeren over de uitvoering en om een begrotingswijziging voor te leggen. Maandag 29 april j.l. heb ik van vertegenwoordigers van Westerhove en Wielewaal in een gesprek mondeling vernomen datgene zij nu in bijgevoegde brief hebben verwoord. Het college bekijkt welke gevolgen dit besluit heeft”. .

Het besluit van de gemeenteraad van 31 januari j.l., alsmede de toezegging van het college de raad te informeren over een begrotingswijziging gericht op het voortzetten van de Wielewaal en Westerhove, hebben ons verheugd. Echter wij zijn buitengewoon verbaasd en ontsteld over het advies van de werkgroepen Wielewaal en Westerhove.

Terwijl de raad zich zeer positief heeft geuit en het college zich daarbij heeft aangesloten, stellen de werkgroepen, er bij nader inzien toch geen gat in te zien en menen, de twee locaties te moeten sluiten, tot ‘paniek en verdriet’ van de gebruikers.

Wij vinden dat dit niet kan, en dat deze werkgroepen zich buiten de orde plaatsen. Er worden besluiten voorgesteld die absoluut niet gedragen worden. Nee, zeggen de werkgroepen: ‘hoewel er subsidies beschikbaar zijn voor de eerstvolgende jaren, zijn er geen garanties voor de jaren daarna….’

Dit is ongehoord, gelet op het plezier dat de gebruikers van deze locaties ondervinden, gezien het besluit van de raad, gezien de toezegging van de wethouder financiën!

In dit kader verzoeken wij u met spoed de hierna volgende vragen te beantwoorden:

  1. Hoe luidt uw reactie op deze brief van de beide werkgroepen in relatie tot de genomen besluiten, toezeggingen en teleurstelling van de gebruikers?
  2. Verdient het wellicht aanbeveling om de beide werkgroepen met onmiddellijke ingang te ontheffen van hun adviestaak?
  3. In welk opzicht zal uw visie beïnvloed zijn door het ‘advies’ van de werkgroepen, inzake de toezegging om een begrotingswijziging voor te stellen?
  4. Bent u het met ons eens dat er nu zo snel mogelijk een einde moet komen aan deze onzekerheid? En op welke wijze zult u daaraan meewerken?
  5. Bent u bereid om de begrotingswijziging met enige spoed aan de raad te doen toekomen?
  6. Welke actie onderneemt u naar deze twee werkgroepen, die het zinvol vonden om tegen genomen besluiten in te adviseren en daardoor voor veel onrust hebben gezorgd?

 

Gaarne vernemen wij van u.

Hoogachtend,

Namens de Fractie van Nieuw Elan,

André de Jeu (Fractievoorzitter)

 

 

Brief van de werkgroepen

 

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij