Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

4 Stoelen voor een half miljoen

16 mei 2013 - 00:13  •  Inge Prins  •  reacties

4 Stoelen voor een half miljoen

Alphen aan den Rijn -

Omgegooid
Voor ruim een half miljoen wordt de hele raadszaal omgegooid: er worden meer plekken gecreëerd, de voorzitter komt aan de andere kant van de raadszaal te zitten op een verhoging, de publieke tribune gaat op de schop, de geluidsinstallatie wordt verbeterd, de verlichting moet anders, kortom niets blijft bij het oude. Maar wat is de noodzaak? Er zijn op dit moment 40 plekken. Voldoende voor 39 raadsleden en een wethouder die op dat moment zijn dossier behandeld ziet in de raad. Er is ook nu al een B&W tafel waar nu vooral ambtenaren aan zitten. 

Er is nog nooit, in meer dan tien jaar tijd, geklaagd over het licht. De voorzitter zit prima waar hij nu zit. Er is dus geen probleem!

Ongehoord
D66 vindt het ongehoord dat de stuurgroep, bestaande uit de burgemeesters, een dergelijk voorstel durft te doen. In een tijd waarin we jaar op jaar stevig bezuinigen en weten dat we dat ook de komende jaren zullen moeten doen, waarin hele moeilijke keuzes gemaakt moeten worden, is dit een belachelijk voorstel wat compleet voorbij gaat aan de gevoelens in de samenleving. De afgelopen jaren zijn voorzieningen versoberd, lasten verzwaard en de raad geeft ruim een half miljoen uit aan de oplossing voor een niet bestaand probleem dat geen enkele inwoner enig voordeel oplevert.

Klakkeloos
Groot was dan ook onze verbazing toen we moesten constateren dat vrijwel alle fracties, met uitzondering van GL, SP en RijnGouwelokaal, klakkeloos het voorstel aannamen. En elke kritische kanttekening afdeden met de opmerking: “maar er is toch geld voor?” en “onze inwoners zijn toch gebaat bij goede besluitvorming?” Als D66 zeggen wij dan: het geld kan beter besteed worden en goede besluitvorming is niet afhankelijk van een peperdure verbouwing, maar van goede raadsleden die weten wat er speelt in de gemeente!

Van tafel
D66 vindt dat dit voorstel van tafel moet. De enige aanpassingen die noodzakelijk zijn, is de slechtfunctionerende geluidsinstallatie (die regelmatig het volgen van vergaderingen via de gemeentelijke website onmogelijk maakt) en het laten functioneren van de ringleiding, zodat ook slechthorenden de vergadering kunnen volgen en/of deelnemen. Die aanpassingen kosten lang geen half miljoen! Al het andere is, zeker in deze tijd, overbodig en geeft alleen maar aan dat deze raad geen prioriteiten kan stellen.

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij