Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Stel alles in het werk om pinautomaten te behouden

5 juni 2013 - 22:11  •  Harre van der Nat  •  reacties

Stel alles in het werk om pinautomaten te behouden

Alphen aan den Rijn -

Weer dreigen voorzieningen te verdwijnen in Rijnwoude. In Koudekerk aan den Rijn is pinnen vanaf 1 december dit jaar enkel nog mogelijk bij de Albert Hein. Als de winkel dicht is dan heb je pech gehad. In Hazerswoude Rijndijk sluit de Rabobank naast de pinautomaat ook de volledige vestiging. Daarmee ook de gelegenheid voor particulieren en ondernemers om hun cash geld veilig en dichtbij te kunnen storten. In Hazerswoude-Dorp zullen alle gelegenheden verdwijnen voor de inwoners om gebruik te maken van een pinautomaat.

SP lijsttrekker Harre van der Nat: ‘Na de bankkantoren en filialen verdwijnen ook de geldautomaten uit de dorpen. In vijf jaar tijd zijn er in Nederland duizend vestigingen gesloten en duizend geldautomaten opgeheven’

Van der Nat vervolgt: 'het college van Rijnwoude moet alles in het werk stellen om deze kaalslag te voorkomen'.

Voor inwoners is het van belang dat er genoeg mogelijkheden zijn om te kunnen pinnen. Voor winkeliers is het van belang dat de koopkracht zo goed mogelijk wordt gestimuleerd. De SP zal het college vragen om zo snel mogelijk met de directie van de Rabobank in gesprek te gaan en alles in het werk te stellen om deze plannen van tafel te krijgen.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij