Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Antwoorden op de vragen rond Westerhove en Wielewaal

17 juni 2013 - 15:39  •  André de Jeu  •  reacties

Antwoorden op de vragen rond Westerhove en Wielewaal

Alphen aan den Rijn -

1. Hoe luidt uw reactie op deze brief van beide werkgroepen in relatie tot de genomen besluiten, toezeggingen en teleurstelling van de gebruikers?
De werkgroepen hebben een aanbeveling gedaan aan de raad op welke wijze zij graag zouden zien dat de Wielewaal en Westerhove open kunnen blijven. Deze aanbeveling kunt u terugvinden in het raadbesluit 2012 en het daarbij gevoegde rapport - “Gericht op de toekomst”. De raad heeft een ander besluit genomen. De gebruikers zijn teleurgesteld over het genomen raadsbesluit en zien geen kans om zelfstandig deze locaties te beheren. Het college vindt dit jammer, maar wel begrijpelijk.

2. Verdient het aanbeveling om de beide werkgroepen met onmiddellijke ingang te ontheffen van hun adviestaak.
De beide werkgroepen bestaan uit 5 vertegenwoordigers van de beide locaties. Deze vertegenwoordigers hebben de afgelopen 1,5 jaar op basis van vrijwilligheid met de gemeente en Participe gesproken over de toekomst van hun locaties. Beide locaties hebben 1 vertegenwoordiger aangewezen als contactpersoon naar buiten toe. Er is geen sprake van een officieel adviesorgaan en dus ook niet van een officieel advies. De college is blij met de grote inzet van deze werkgroepen en heeft het advies van de werkgroepen in januari 2013 meegenomen in het raadsvoorstel.

3. In welk opzicht zal uw visie beïnvloed zijn door het advies van de werkgroepen inzake de toezegging om een begrotingswijziging voor te stellen?
In januari 2013 is door de raad een besluit genomen met daarbij de opdracht aan het college om aan te geven waar de structurele dekking van € 76.323 uit gefinancierd moet worden. De raad heeft aangegeven dat het bedrag zoveel als mogelijk uit het welzijnsaccommodatiebeleid moet komen en vervolgens uit de WMO. Voor de zomer zal het college een voorstel met die strekking aan u voorleggen.

4. Bent u het met ons eens dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan deze onzekerheid? Een op welke wijze zult u daar aan meewerken?
Wij zijn het met u eens dat er voor de gebruikers duidelijkheid moet zijn over de wijze waarop en waar zij in de toekomst hun activiteiten kunnen uitvoeren. De raad heeft een besluit genomen dat door het college zal worden uitgevoerd.

5. Bent u bereid om de begrotingswijziging met enige spoed aan de raad te doen toekomen?
Zie antwoord 3.

6. Welke actie onderneemt u naar deze 2 werkgroepen, die het zinvol vonden om tegen genomen besluiten in te adviseren en daardoor voor veel onrust hebben gezorgd?
De gemeenteraad heeft een besluit genomen waarmee de taken rond beheer in de Wielewaal en in Westerhove door vrijwilligers uitgevoerd zouden moeten gaan worden. De gemeente kan het vrijwilligers niet verplichten om gehoor te geven aan het door u genomen besluit als zij geen kans zien om zelfstandig deze locaties te beheren.
Op donderdag 4 juli a.s. is er een informatie bijeenkomst voor de raad. Tijdens deze bijeenkomst geven wij inzicht in de stappen die zijn gezet en die nog volgen in het welzijnsaccommodatiebeleid.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij