Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over boventallige ambtenaren

18 juni 2013 - 17:35  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen over boventallige ambtenaren

Alphen aan den Rijn -

 

Geacht College,

In het dagblad “De Telegraaf” van 18 juni 2013 staat een artikel, waarin melding wordt gemaakt door het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB), de beroepsvereniging van burgemeesters, dat er wegens gebrek aan werk bij praktisch alle gemeenten, op het gebied van (ver)bouwaanvragen duizenden gemeenteambtenaren boventallig zijn. Een groot deel van hen is in afwachting van herplaatsing. Daarnaast verwacht voornoemde beroepsorganisatie een financiële kaalslag in de huishoudpot van de gemeente, omdat er geen geld meer is om het huidige wettelijke takenpakket uit te voeren.

Veel lokale besturen moet een greep in hun reserves doen om hun voorzieningenniveau op peil te houden, terwijl deze reserves slinken, omdat extra inkomsten uitblijven en kortingen van het rijk nog boven het hoofd hangen.

 

Op grond van het bovenstaande, willen wij aan uw College de volgende vragen stellen:

 

  1. Bent u bekend met het betreffende artikel uit de Telegraaf?
  2. Herkent u dit probleem ook bij onze gemeente en zo ja, hoeveel ambtenaren dreigen bij onze gemeente door teruglopende werkzaamheden boventallig te worden?
  3. Hoe groot bedraagt de inkomstenderving aan bouwleges en hoe groot is de omvang van het betreffende personeelsbudget dat hiermee is gemoeid?
  4. Welke maatregelen heeft u in gedachte om deze boventallige ambtenaren, binnen de gemeentelijke organisatie een alternatief te bieden?
  5. Is hier al met hen over gesproken?

 

Gaarne verblijven wij, in afwachting van uw beantwoording,

Met vriendelijke groet,

Namens de Fractie van Nieuw Elan.

 

Gerard van As

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij