Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Ambitie voor Alphen

21 juni 2013 - 14:54  •  Inge Prins  •  reacties

Ambitie voor Alphen

Alphen aan den Rijn -

 

Lijsttrekker Inge Prins (Zwammerdam) werd eerder al door de leden gekozen en is sinds 2002 actief in de Alphense politiek en schreef de afgelopen periode onder meer een initiatiefvoorstel over de SWA en een alternatieve begroting in Alphen.

De nummer 2, Pauline Heijkoop (Boskoop) is een nieuwkomer in de lokale politiek. Ze kent de lokale politiek in Boskoop door haar vorige baan bij de gemeente Boskoop. Sinds 2010 is ze werkzaam bij de Tweede Kamerfractie van D66.

Richard Middelraad (Alphen aan den Rijn) staat op de derde plaats. Hij is sinds eind 2011 raadslid, maar is al sinds 2006 actief als commissielid. Deze vader van 3 kinderen werkt parttime als applicatiebeheerder bij gemeente Wassenaar en Voorschoten.

Pieter Jan Morssink (Hazerswoude-Dorp) is sinds 2005 actief in de politiek in Rijnwoude en sinds 2010 lid van de raad in Rijnwoude. Hier beheert hij onder andere de portefeuille ruimtelijke ordering. In die hoedanigheid heeft Pieter Jan de afgelopen periode een aantal heel lastige dossiers opgepakt en tot een goed einde gebracht.

Peter van der Heide (Alphen aan den Rijn) was eerder gedurende een aantal jaren commissielid. Is werkzaam als accountmanager bij een landelijke arbodienst. Hij zet zich in voor eerlijke en transparante politiek. Zijn interesses liggen op het terrein van duurzaamheid, financiën en de sociale portefeuille.

 

Lijsttrekker Inge Prins is tevreden met het resultaat “De komende jaren staat er veel op het spel; we zullen moeten zorgen dat de aandacht naar de inwoners uitgaat de komende jaren en dat de fusie niet alle aandacht van de gemeente en in het bijzonder van de raad opslokt. De gemeentefinanciën moeten op orde worden gebracht, er komen ongekend veel zorgtaken uit Den Haag naar ons toe en we willen aandacht voor ondernemerschap, eigen initiatief en duurzaamheid. Met deze ervaren en veelzijdige fractie kunnen we daar een goede bijdrage aanleveren en ook echt resultaten neerzetten”.

De lijstvolgorde kwam democratisch tot stand door een verkiezing te houden onder de leden van D66 in Alphen, Rijnwoude en Boskoop.

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij