Winkel

Stichting Kringloop Alphen

Stichting Kringloop Alphen

Meubels, woonaccessoires, witgoed en meer

Stichting Kringloop Alphen
Energieweg 13
2404 HE Alphen aan den Rijn

Winkels

Stichting Kringloop Alphen

Meubels, woonaccessoires en meer 

Stichting Kringloop Alphen

Stichting Kringloop Alphen bestaat sinds 1991. We zijn een kringloopbedrijf zonder winstoogmerk. Onze missie is: Stichting Kringloop Alphen geeft mensen en spullen een nieuwe kans en de waardering die ze verdienen.

Onze visie is dat in de toekomst niemand meer iets weggooit, alles wordt hergebruikt en als men geld aan een product uitgeeft, dan doet men dat bewust. In dit proces speelt Stichting Kringloop Alphen een centrale rol. Stichting Kringloop Alphen is een kringloopwinkel die ‘voor ieder wat wils’ biedt, of het nu gaat om iemand die bewust met zijn geld om moet gaan of een verzamelaar. Al doende is Stichting Kringloop Alphen een werkgever waar men zich graag voor inzet, of dat nu betaald of onbetaald is.

We begonnen op 42m2 en inmiddels hebben we ruim 1.500m2 winkeloppervlakte. Bijna 104.000 bezoekers gaan jaarlijks met nieuwe aanwinsten de deur uit. We vinden het belangrijk dat de afvalberg vermindert, geven voorlichting over afval en hergebruik en creëren werk (zowel betaald als niet betaald): 125 mensen hebben een plekje bij ons gevonden, 60% is vrijwilliger. Ook doneren we elk jaar een deel van de opbrengsten aan goede doelen in ons ophaalgebied en ondersteunen we waar mogelijk met goederen.

Altijd in beweging
Stichting Kringloop Alphen is altijd in beweging: komkommertijd kennen we niet. Naast het dagelijks reilen en zeilen bieden we een inboedelservice aan, hebben we een fietsenwerkplaats en staat er altijd wel een project op stapel. Zo organiseren we regelmatig kledingmarkten en incidenteel een veiling, boekenmarkt, speelgoedmarkt, noem maar op. Elke laatste donderdag vindt er in de hoofdvestiging het Repair Café plaats. Tijdens dit Café helpen handige vrijwilligers bezoekers om hun kapotte producten nét even wat langer mee te laten gaan en houdt de Kringloopdokter spreekuur. Mensen die kleding met een kwaaltje hebben, kunnen langskomen voor advies. Zo leren zij zelf (dus goedkoop!) hoe ze met een kleine ingreep langer plezier van hun kleding kunnen hebben.

In 2014 heeft de hoofdvestiging een grondige verbouwing ondergaan en werd het KringloopCafé geopend. Je kunt daar terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee met een koekje of een taartje. Voor de kinderen is er limonade en tosti’s.

Naast de hoofdvestiging hebben we nog een grote kringloopwinkel in Hazerswoude-Rijndijk, hier kun je 850m2 schatgraven. Daarnaast hebben we ruim 30 textielcontainers door heel gemeente Alphen aan den Rijn staan en hebben we een inzamelpunt van 200m2 op het gemeentelijk afvalbrengstation ‘Ecopark De Limes’ en een inzamelpunt op het gemeentelijk afvalbrengstation van gemeente Nieuwkoop.

Benieuwd geworden? Je bent van harte welkom!

Openingstijden

Maandag 09.30 - 17.30 uur
Dinsdag 09.30 - 17.30 uur
Woensdag 09.30 - 17.30 uur
Donderdag 09.30 - 17.30 uur
Vrijdag 09.30 - 17.30 uur
Zaterdag 09.30 - 17.30 uur
Zondag gesloten

Plaats een reactie

(je ontvangt een validatie link per e-mail om je reactie te bevestigen)

 
 
 Wij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties, die ongefundeerd zijn of een anonieme afzender hebben te verwijderen.

Reacties op Stichting Kringloop Alphen:

 

Er zijn nog geen reactie's geplaatst.

Nieuws