Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ten Brink Foodretail doet mee met "Gezonder mag"

28 januari 2015 - 13:31  •  reacties

Ten Brink Foodretail doet mee met Gezonder mag

Alphen aan den Rijn -

Ten Brink Food vindt het belangrijk om zijn / haar klanten al bij het boodschappen doen te wijzen op hoe ze kunnen kiezen voor een gezonder eetpatroon. Daarom neemt hij / zij deel aan de landelijke campagne Gezonder Mag. “We zijn gecertificeerd met het Super Supermarkt Keurmerk omdat we bewezen hebben dat we bijzonder lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemen. We voelen de verantwoordelijkheid voor onze klanten. Natuurlijk verkopen wij in onze supermarkt ook producten die minder gezond zijn. Want iedereen heeft weleens zin om te snacken. We gaan nu ook niet met het vingertje wijzen. Maar met de campagne bieden we consumenten praktische handvatten om makkelijker voor gezond(er) te kiezen.”

Het Vinkje 
Gezonder Mag. is een initiatief van Het Vinkje, een hulpmiddel bij het kiezen voor gezondere voeding. Dit logo staat op producten met minder verzadigd vet, suiker, zout en/of calorieën. Ze zijn een betere keuze binnen een specifieke groep. Het Vinkje met de groene cirkel staat op gezondere producten uit de Schijf van Vijf, bijvoorbeeld brood met meer vezels en minder zout. Het Vinkje met de blauwe cirkel staat op betere extraatjes, bijvoorbeeld frisdrank met minder suiker. Alle producten met Het Vinkje voldoen aan criteria van onafhankelijke wetenschappers. De overheid erkent Het Vinkje als officieel voedselkeuzelogo.

Boerenkool en Bastiaan Ragas
Dat gezond(er) helemaal niet saai is, bewijst de flyer met onder andere tips voor nieuwerwetse boerenkoolgerechten. De special bevat onder meer tips voor gezondere voeding en een interview met theaterproducent, schrijver en acteur Bastiaan Ragas. Hij geeft aan hoe belangrijk gezondere voeding voor hem is. “Eén of twee keer per week doe ik de boodschappen en daar neem ik de tijd voor. In de supermarkt let ik vooral op vers en biologisch, maar ook op Het Vinkje. Ik denk dat hiermee een bewustwordingsproces in gang wordt gebracht.” Het magazine is ook digitaal beschikbaar via www.gezondermag.nl.

Super Supermarkt Keurmerk
Het Super Supermarkt Keurmerk wordt uitgereikt aan zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en (net) buiten hun supermarkt. In het SSK staan zeven thema’s centraal: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek.

Fotograaf: Josh Walet
Jumbo Ten Brink Food.'
Jumbo Ten Brink Food

Jumbo Ten Brink Food is gelegen in De Herenhof.