Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hulpstudent.nl springt in het gat binnen de zorgmarkt

7 december 2015 - 17:09  •  reacties

Hulpstudent.nl springt in het gat binnen de zorgmarkt

Alphen aan den Rijn -

Door het korten van de zorg is er een gat ontstaan in de zorgmarkt, die moet worden opgevuld. Er zijn meerdere organisaties die zich hier op richten, echter weinig van deze organisaties houden rekening met de daadwerkelijke behoefte van de doelgroep. Door het langer zelfstandig thuis wonen en het wegvallen van zorg, dreigen ouderen in een sociaal isolement te raken. De vraag verschuift hierdoor van uitsluitend huishoudelijke hulp naar een combinatie van hulp in het huishouden en gezelschap. Er is een behoefte ontstaan aan betaalbare hulp die het ook gezellig vindt en ruimte krijgt om dit gezelschap te bieden. Dit kan behaald worden door de regie aan de klant over te laten, dus geen “menukaart”  waarop staat wat er binnen welke tijd af moet zijn.

Een organisatie die in deze behoefte voorziet is Hulpstudent.nl. Zij verbinden studenten met ouderen en/of hulpbehoevenden zonder PGB-budget. Hierdoor  wordt er een win-win situatie gecreëerd. De student krijgt bij Hulpstudent.nl een flexibele, klantgerichte en goed betaalde bijbaan. Een klant ontvangt een flexibele, betaalbare en betrouwbare hulp, die ook gezelschap kan bieden.

“De hele opzet is zeker een goed idee, vooral ook omdat de zorgverlening zoals men die in dit land gewend is, op losse schroeven staat of zal komen te staan. Er zal vanwege het werken buitenshuis, maar ook voor de oudere mens, steeds meer behoefte zijn aan hulp, op elk gebied”. Door: Mevrouw De Keijzer uit Rotterdam

De samenwerking tussen deze twee uiteenlopende doelgroepen wordt meestal als zeer prettig en leerzaam ervaren.

“Ik kan alleen maar zeggen: erg prettig met een student die flexibel, jong en vrolijk is en er zin in heeft!” Door: Yvonne L. uit Capelle aan den IJssel

Naast deze doelgroepen voorziet Hulpstudent.nl ook huishoudelijke hulp aan andere doelgroepen, zoals tweeverdieners, die weinig tijd hebben om zelf het huishouden te verzorgen. De organisatie is in 2008 in Amersfoort opgericht en is vervolgens snel uitgebreid en actief geworden in de gebieden  Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Haag,  Deventer, Leiden, Leusden, Groningen, Rotterdam en Utrecht en omstreken.

Bij Hulpstudent.nl wordt er gewerkt via de regeling “dienstverlening aan huis’’. Het grote voordeel van deze regeling is dat klanten opdrachtgever zijn en daardoor de regie in handen hebben. De overheid heeft deze regeling in het leven geroepen om huishoudelijke hulp  voor particulieren gemakkelijk  en betaalbaar te maken, zonder werkgeverslasten. Om deze reden kost een hulp via Hulpstudent slechts € 13,50 per uur. 

Wat maakt Hulpstudent.nl uniek?

  • Klant heeft de regie, want de klant betaalt.
  • Werkzaamheden gaan in overleg met de student.
  •  Persoonlijk. Alle studenten worden persoonlijk gesproken om te kunnen beoordelen of zij binnen ons concept passen en de drive aanwezig is om er ook echt voor anderen te zijn.

Er is een persoonlijk contactpersoon in de regio die fungeert als eerste aanspreekpunt en aanwezig is bij de kennismaking tussen klant en student.

  • Klant heeft het nummer van de student om te overleggen wanneer de student komt. Afgestemd op elkaars agenda.
  • Flexibel en op 0-urenbasis. Heeft de student een week wat minder gewerkt, betaalt de klant ook minder. Een klant betaalt achteraf voor de werkelijk gewerkte uren.
  • Transparantie vinden wij belangrijk. Wanneer een klant een factuur ontvangt staan alle gegevens hierop vermeld. Het aantal uur dat er gewerkt is op welke dag, welke vergoeding de student ontvangt, welk bemiddelingsbedrag naar ons gaat. Daarnaast kunnen  onze studenten door in te loggen inzien wanneer een klant betaald heeft. Hierdoor weten ze ook wanneer ze hun vergoeding kunnen verwachten.

Laten we het mogelijk maken, dat mensen met een gerust hart ouder kunnen worden en de hulp ontvangen die zij écht nodig hebben. Nieuwe technologische ontwikkelingen zijn in aantocht in de zorg, maar laten we er vooral niet voor zorgen, dat hierdoor het persoonlijke contact afneemt. Dit is namelijk het allerbelangrijkste in ons leven!

Fotograaf: Josh Walet
Hulpstudent.nl.'
Hulpstudent.nl

Voor particuliere en zakelijke klanten