Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bouw Thorbeckeplein start juli 2012

4 augustus 2011 - 07:22  •  reacties

Bouw Thorbeckeplein start juli 2012

Alphen aan den Rijn -

Volgens wethouder Stan Lyczak is de vertraagde besluitvorming omtrent het Cultuurgebouw de belangrijkste oorzaak hiervan. Het Waterfront en Triangel wordt nu gelijktijdig met het Cultuurgebouw gerealiseerd.

Inmiddels is 85 procent van alle benodigde panden in eigendom van de gemeente Alphen. De panden die de gemeente nog niet in eigendom heeft liggen in de deelgebieden Waterfront en Thorbeckegebouw. 'Uitgangspunt is en blijft dat de panden zoveel mogelijk via minnelijke verwerving in het bezit van de gemeente komen. Als dit niet lukt, wordt een onteigeningsprocedure ingezet', aldus de wethouder.

De zoektocht naar een nieuwe projectontwikkelaar duurt voort. Nadat Alphen en MAB in onderling overleg hebben besloten de samenwerking te beëindigen, is de gemeente op zoek gegaan naar nieuwe partners voor de ontwikkeling van een deel van de Lage Zijde. Op dit moment voert Alphen oriënterende gesprekken hierover. Lyczak: 'Met Corio wordt gesproken over de herontwikkeling van de Aarhof in relatie tot de herontwikkeling van het stadshart. De onderhandelingen starten als de uit te geven grond getaxeerd is.' Dat gebeurt in de zomer.

Fotograaf: Josh Walet