Nieuws

« Vorige - Volgende »

Liberty Tour start in Zwammerdam met gezamenlijk ontbijt

1 mei 2018 - 23:44  •  Oranje Comité Zwammerdam  •  reacties

Liberty Tour start in Zwammerdam met gezamenlijk ontbijt

Alphen aan den Rijn - Zij verzamelen zich vanaf 7.00 uur op het Plein in Zwammerdam. Voordat de karavaan vertrekt, is er om 8.00 uur is er een gezamenlijk ontbijt voor de deelnemers aan de Liberty Tour, inwoners van Zwammerdam en andere geïnteresseerden. Ook is er een optreden van de Band of Liberty en de Zwammerdamse muziekvereniging Wilhelmina.

De Liberty Tour is een jaarlijkse herdenkingstocht op 5 mei. Een colonne historische voertuigen en een groep atleten leggen sinds 2016 elk jaar op 5 mei dezelfde route als de Prinses Irenebrigade ten tijde van de bevrijding in 1945. Een groep estafettelopers vertrekt op 5 mei om middernacht uit Wageningen met het Bevrijdingsvuur om rond 8.15 uur aan te komen bij de startplaats Zwammerdam. Daar verzamelen de voertuigen zich al vanaf 7.00 uur en staat een uur later een gezamenlijk ontbijt klaar.  Burgemeester Spies van de gemeente Alphen aan den Rijn geeft om 9.00 uur het officiële startsein. Dan vertrekt de colonne via Alphen aan den Rijn en Leiden naar de eindbestemming Den Haag. Aan deze editie doen ten minste 60 oude legervoertuigen en 350 deelnemers mee. 

Ontbijt
Het Oranje Comité Zwammerdam houdt op het Plein voor alle inwoners van Zwammerdam, andere geïnteresseerden en de chauffeurs en bijrijders van de voertuigen een gezamenlijk ontbijt. Iedereen kan onder het genot van koffie en een broodje van dichtbij de historische voertuigen bewonderen en in gesprek gaan met de bestuurders en bijrijders. De Band of Liberation, samen met Zwammerdams Wilhelmina zorgen voor passende muziek.

Fotograaf: PR Oranje Comité Zwammerdam