Nieuws

« Vorige - Volgende »

TV tuinman Rob Verlinden opent Open Kwekerijdag 2019

5 juni 2019 - 10:19  •  reacties

TV tuinman Rob Verlinden opent Open Kwekerijdag 2019

Alphen aan den Rijn - Rob gaat uiteraard iets met groen doen en geeft hiermee ook de kick off geven voor een nieuw project; de roadshow Mobiele Tuinen ‘from Boskoop’. In de tv uitzending van De Grote Tuinverbouwing van zaterdag 8 juni geeft hij alvast een voorproefje van de Open Kwekerijdag 2019.

Kick off roadshow de Mobiele Tuinen ‘from Boskoop’
De inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken kennis laten maken met de sierteelt in de regio Boskoop, het vakmanschap dat daarbij komt kijken en het belang van groen voor de leefomgeving; dat is het doel van het nieuwe project de Mobiele Tuinen ‘from Boskoop’ Het is een mobiele expositie van tuinen, tuinmaterialen, planten en tuinarchitectuur die naar de mensen toe komt. De expositie wordt neergezet bij evenementen die een groot publiek trekken. Bij de Open Kwekerijdag is de Kick off en kan iedereen kennis maken met het Boskoopse product.

Nieuw; het CarrièrePlein
Nieuw dit jaar is ons CarrièrePlein. Bianca de Jong, kwekersdochter, werkzaam bij Groen-Direkt en actief binnen de Open Kwekerijdag organiseert dit initiatief waar kwekers, werkzoekenden, opleiders en leerlingen bij elkaar komen. Nieuwe mensen zijn belangrijk om een sector draaiende en toekomstbestendig te houden en vele boomkwekers zijn op zoek naar medewerkers in de diverse functies; van teeltbegeleiding, inkoper/verkoper, techniek, tot zaterdagkracht tot stageplek. Heeft u een vacature voor dit CarrièrePlein, neem dan contact op met Bianca.

De bedrijven die hun deuren openen zijn; Klimplantenspecialist van der Starre, Hortensiaspecialist de Jong plant, potcultuurbedrijf W.T.M. de Boer, Kweker van Hebe, lavendula, Calluna, Erica en coniferen Robert Wijsman en specialist water- en elektrotechniek Mastop Totaaltechniek. De bedrijven worden verder aangevuld met toeleveranciers, adviseurs en sectorondersteuners
De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Alfensvaart te Boskoop. Het is een gratis uitje voor het hele gezin en kom vooral op de fiets.
voor actuele informatie www.openwekerijdag.nl of volg ons op www.facebook.com/openkwekerijdag en instragram.com/openkwekerijdag/