Nieuws

« Vorige - Volgende »

College wil verbod op verkoop en gebruik lachgas bij evenementen

12 juni 2019 - 16:59  •  reacties

College wil verbod op verkoop en gebruik lachgas bij evenementen

Alphen aan den Rijn - De ChristenUnie stelde de vraag naar aanleiding van de verkoop en het gebruik van lachgas tijdens het straatfeest op Koningsdag. Een horecagelegenheid bleek lachgaspatronen te verkopen zonder dit te overleggen. Hij was zich van geen kwaad bewust omdat de verkoop van lachgasballonnen legaal is. In overleg met de politie is er toen besloten om de verkoop direct te stoppen en de lachgasfles in beslag te nemen. De reden hiervoor was, is dat lachgas een negatief effect kan hebben op de openbare orde en brandveiligheid. 

"Het college verkent op dit moment vanuit aspecten op het gebied van de gezondheid, openbare orde en het milieu de mogelijkheden om een verbod op de verkoop en gebruik van lachgasballonnen en -patronen tijdens evenementen in beleid vast te leggen", schrijft het college als antwoord op de vraag van de CU. Deze uitkomst neemt zij mee in de evaluatie en actualisering van het huidige evenementenbeleid. Op de korte termijn stelt zij ook een collegebesluit op waarin wordt voorgesteld om in de relevante evenementenvergunningen als voorwaarde te stellen dat de verkoop en het gebruik van lachgasballonnen en -patronen verboden wordt. 

Het college neemt het voornemen om een verbod op het gebruik van lachgas op te nemen in de eerstvolgende wijzigigingsronde van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen.

 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: lachgas