Nieuws

« Vorige - Volgende »

Werkgroepen Wielewaal en Westerhove dreigen te stoppen

10 mei 2013 - 11:47  •  reacties

Werkgroepen Wielewaal en Westerhove dreigen te stoppen

Alphen aan den Rijn -

Op dit moment deze centra nog onder de semi-gemeentelijke organisatie Participe, maar dat gaat veranderen. In het kader van bezuiniging en efficiencyverbetering heeft de gemeenteraad besloten, dat de centra wel open mogen blijven, maar dat ze zelf meer verantwoordelijkheid en inzet moeten tonen. Er wordt jaarlijks een bedrag van ruim 75.000 Euro toegekend.

De leiding van de werkgroepen in de centra is echter teleurgesteld en wil niet de verantwoordelijkheid nemen, omdat ze vinden dat er te weinig zekerheden op lange termijn zijn, zo hebben ze in een brief aan alle betrokkenen (waaronder de bezoekers zelf) laten weten.  

De meningen over deze actie zijn verdeeld. André de Jeu van Nieuw Elan stelt officiële vragen aan de wethouder, waarbij hij aangeeft de acties van de werkgroepen ongehoord te vinden. 

Wil Verschuur van Beter Alphen stuurt een e-mail naar wethouder du Chatinier, waarin ze stelt dat er op andere plaatsen ook met geld gesmeten wordt en dat daar eerst maar eens bezuinigd moet worden.

Brief van de werkgroepen

Vragen van Nieuw Elan 

E-mail van Beter Alphen

Fotograaf: Josh Walet
Wil Verschuur.'
Wil Verschuur

Raadslid van Beter Alphen.